Of ze nu op zoek zijn naar concertkaarten of een geschikte huurauto, mensen willen altijd graag weten welke keuzemogelijkheden ze hebben en wat het bijbehorende prijskaartje is. Daarom introduceren we nu prijsextensies. Met prijsextensies geeft u bij uw mobiele tekstadvertenties aanvullende informatie weer over uw services en producten, waaronder de prijs.
Price Extensions - Chips_framed.png

Meer klikken van hoge kwaliteit
Prijsextensies worden weergegeven als veegbare kaarten die potentiële klanten waardevolle informatie bieden voordat ze op uw advertentie klikken. Op elke kaart staat een bepaald type product of service centraal. Gebruikers vinden er een beschrijving van het product of de service, prijsgegevens en een link naar een relevante bestemmingspagina. Dankzij de gestructureerde manier waarop de informatie wordt aangeboden, is het voor gebruikers gemakkelijker om de diverse opties met elkaar te vergelijken en om te bepalen of uw producten of services aansluiten bij hun wensen. En dat alles gewoon op de pagina met zoekresultaten op hun mobiele apparaat.

Prijsextensies kunnen ook effectief worden ingezet in combinatie met andere advertentie-extensies (met uitzondering van sitelinksextensies) en er zelfs mede voor zorgen dat deze worden geactiveerd. Als u bijvoorbeeld al gebruikmaakt van oproepextensies om klanten te werven voor uw kapsalon, is het mogelijk een goed idee om een prijsextensie te maken voor uw populairste services, zoals 'knippen voor dames', 'knippen voor heren' en 'knippen voor kinderen'. Potentiële klanten die weten hoeveel de gewenste service kost, zijn wellicht sneller geneigd om u meteen te bellen en een afspraak te maken, zonder eerst naar uw website te gaan.

Aan de slag
U kunt prijsextensies maken, plannen, beheren en er rapporten voor genereren op het tabblad Advertentie-extensies. Aangezien prijsextensies op accountniveau, op campagneniveau en op advertentiegroepniveau kunnen worden toegevoegd, kunt u meerdere soorten informatie onder de aandacht brengen. In prijsextensies op account- of campagneniveau neemt u dan algemene informatie over uw producten en services op, terwijl u prijsextensies op advertentiegroepniveau gebruikt om gedetailleerdere informatie te geven.

Kijken we naar de kapsalon uit ons voorbeeld, dan kunnen we bijvoorbeeld prijsextensies toevoegen voor 'knippen', 'kleuren' of 'behandelingen' aan campagnes die algemenere zoekwoorden als 'kapsalon' of 'haarstylist' bevatten. Maar we kunnen voor bepaalde services ook op advertentiegroepniveau prijsextensies maken om zo specifiekere zoekwoorden, zoals 'knippen voor heren' of 'balayage', te ondersteunen.

Voor aanbiedingen met een beperkte geldigheidsduur (denk aan promoties of evenementen) kunt u meerdere prijsextensies maken en hiervoor een begin- en einddatum instellen. Zo houdt u uw prijsinformatie actueel. Op welke manier u prijsextensies ook wilt gaan gebruiken, zorg er altijd voor dat de informatie hierin relevant is voor uw zoekwoorden en aansluit bij de producten of services waarvoor u adverteert. Bovendien moet u voor elke extensie ten minste drie informatie-items opgeven. Het maximum is acht. U doet er verstandig aan zo veel mogelijk items te gebruiken, mits deze relevant zijn voor uw bedrijf.

Meer informatie
Momenteel worden prijsextensies alleen weergegeven op positie 1 in combinatie met mobiele tekstadvertenties. Ze zijn beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Spaans en Zweeds. Meer informatie over prijsextensies vindt u in het Helpcentrum van AdWords.


Geplaatst door Shai Hatsor, Product Manager, AdWords