Op dit moment speuren supershoppers het internet af naar leuke cadeaus voor familie en vrienden, van de coolste gadgets tot de laatste mode. Vier op de vijf mobiele kerstshoppers kijken op een vrij moment of zelfs tijdens andere activiteiten op hun telefoon.1 Het is dus belangrijk dat u zichtbaar bent waar en wanneer mensen door hun favoriete apps en websites browsen. Met onze nieuwste innovaties voor display-advertenties kunt u deze consumenten tijdens de feestdagen bereiken met de perfecte boodschap:

Promoot uw productaanbod met aantrekkelijke Gmail-advertenties

Tijdens de feestdagen controleren kopers hun inbox op updates van hun favoriete merken. Op die momenten kunt u er voor ze zijn met een productaanbod dat indruk maakt. Wanneer mensen op uw Gmail-advertentie klikken, wordt deze uitgevouwen en worden er tot vier aansprekende afbeeldingen of video's met beschrijvingen weergegeven. Zo kan een cosmeticamerk Black Friday-aanbiedingen laten zien voor een oogschaduwset met bijpassende eyeliner. Deze advertenties worden automatisch aangepast aan het schermformaat. Kopers kunnen dus op elk apparaat door uw productafbeeldingen scrollen wanneer ze hun Gmail-inbox bekijken.

Productaanbod in aantrekkelijke Gmail-advertenties

Pas uw boodschap aan met responsieve advertenties
Het is eenvoudiger dan ooit om uw advertenties aan te passen aan de gelegenheid. Onlangs hebben we responsieve advertenties geïntroduceerd. Deze worden automatisch aangepast aan miljoenen websites en apps in het Google Display Netwerk (GDN), zodat u nog meer potentiële klanten kunt bereiken. Responsieve advertenties geven u ook de flexibiliteit om uw boodschap moeiteloos af te stemmen op de feestdagen. U levert uw koppen, beschrijving, afbeelding en URL voor de feestdagen aan en Google ontwerpt automatisch prachtige responsieve advertenties die in het hele GDN kunnen worden weergegeven. U kunt uw campagnes dus razendsnel uitbreiden met kerstaanbiedingen en seizoensgebonden producten. iZettle, een aanbieder van betalingstechnologie, wist dankzij responsieve advertenties het conversiepercentage te verdubbelen ten opzichte van tekstadvertenties.

Genereer meer offline bezoeken via locatie-extensies

Wanneer consumenten weten waar ze u tijdens de feestdagen kunnen bezoeken, is de kans groter dat ze bij uw bedrijf langsgaan. Met locatie-extensies voor display-advertenties kunt u uw adres, een routebeschrijving van Google Maps en foto's aan uw advertentie toevoegen, zodat mensen u niet alleen online weten te vinden, maar ook offline. Winkelketen The Home Depot gebruikte locatie-extensies voor display-advertenties om consumenten te bereiken die in de buurt van de populairste winkels van het merk actief op hun telefoon aan het browsen waren. Dit zorgde voor een acht keer hogere ROI.

Voor veel bedrijven is dit de belangrijkste tijd van het jaar. Met de juiste boodschap kunt u ervoor zorgen dat klanten voor u kiezen en niet voor een ander. Of u nu meer online verkopen wilt realiseren of meer mensen naar uw winkel wilt trekken, we hopen dat u met deze innovaties uw verhaal kunt vertellen en meer klanten zult verwelkomen tijdens de feestdagen.

Geplaatst door Brad Bender, Vice President Display and Video Advertising1 Google/Ipsos, 'Post-Holiday Shopping Intentions Study – Total Shoppers Report'. Grondtal: gebruikte smartphone voor kerstinkopen, n=410, jan. 2016.