Wanneer consumenten online winkelen, hebben ze veel opties. Door reviews te lezen, kunnen kopers beter bepalen aan welke optie ze de voorkeur geven. Om u een manier te bieden om de reviews te krijgen die kopers willen zien en om een verkopersbeoordeling te verdienen, introduceren we Google Klantenreviews in Nederland.

Google Klantenreviews-badge met verkopersbeoordelingen 


Met Google Klantenreviews kunt u kosteloos waardevolle reviews over uw bedrijf verzamelen. Nadat u zich heeft aangemeld en uw account heeft geïntegreerd, kunnen klanten die iets op uw site kopen ervoor kiezen om een e-mailenquête te ontvangen waarin ze het aankoopproces beoordelen. De verzamelde reviews dragen bij aan uw verkopersbeoordeling. Deze is gebaseerd op allerlei reviews van klanten die afkomstig zijn van meerdere bronnen, waaronder onafhankelijke dataproviders en onze eigen Google-enquêtes. Uw verkopersbeoordeling wordt weergegeven bij uw advertenties op Google Shopping, bij AdWords-tekstadvertenties en op uw website als u daarvoor kiest. In het verleden is gebleken dat het weergeven van verkopersbeoordelingen bij uw tekstadvertenties de klikfrequentie van uw advertenties met 10% kan verhogen.

Aanmeldoptie voor enquêtes


Google Klantenreviews inschakelen

1) Log in bij uw Betalingsprofiel (of meld u aan als u geen account heeft).

2) Selecteer 'Merchant Center-programma's' in het dropdown-menu in de rechterbovenhoek.

3) Klik op 'Aan de slag' in de kaart Google Klantenreviews en accepteer de Programma-overeenkomst.

4) Voeg de aanmeldcode voor enquêtes toe aan uw website.

5) [Optioneel] Voeg de badgecode toe aan uw site op een plek naar keuze. Uw badge wordt dan op uw site weergegeven en laat klanten zien dat uw site is geïntegreerd met Google Klantenreviews (en wat uw verkopersbeoordeling is).

Meer informatie
Meer informatie over het programma vindt u in ons Helpcentrum.

Geplaatst door Aaron Berger, Product Manager bij Google Shopping