Als u wilt dat uw waardevolste en meest betrokken klanten bij u een aankoop doen, is het essentieel om hen te bereiken op het moment dat ze actie willen ondernemen. Met behulp van remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA) en Klantenmatch kunt u uw campagnes toespitsen op mensen die eerder met uw bedrijf in contact zijn gekomen. Dit kan echter een tijdrovende klus zijn, zeker als u veel advertentiegroepen heeft. Daarom is het vanaf nu mogelijk om doelgroeplijsten toe te passen op campagneniveau, zodat u ze eenvoudiger op grotere schaal kunt beheren.

Met doelgroeplijsten op campagneniveau wordt het ook gemakkelijker om uw bodaanpassingen te meten en te wijzigen. U hoeft uw bodaanpassingen niet meer voor elke advertentiegroep te wijzigen, maar optimaliseert ze gewoon voor een hele campagne. Op dat niveau beschikt u over meer gegevens, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen. Meer praktische tips over bodaanpassingen voor doelgroepen vindt u hier.

Veel adverteerders gebruiken al zoekdoelgroepen op campagneniveau om tijd te besparen en nog effectiever te optimaliseren:


"Doelgroepen op campagneniveau zijn een uitstekende manier om remarketinglijsten op grote schaal toe te passen. Onze campagnes bevatten vaak veel advertentiegroepen. Met remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA) waren we altijd uren bezig om doelgroepen toe te passen op elke afzonderlijke groep en de resultaten per advertentiegroep te analyseren. Maar nu we ze op campagneniveau kunnen toepassen, weten we zeker dat er geen advertentiegroepen over het hoofd worden gezien. Bovendien houden we meer tijd over om onze klanten te helpen een nieuwe woning te vinden."
– Debra Carroll, Senior SEM Manager bij Redfin
"De meeste van onze campagnes bevatten honderden advertentiegroepen. Nu we al onze doelgroepen op campagneniveau kunnen toepassen, is het veel eenvoudiger geworden om lijsten aan meerdere campagnes toe te voegen. We kunnen bodaanpassingen bulksgewijs doorvoeren, waardoor we ons budget slimmer besteden en het ROAS van onze campagnes in het zoeknetwerk is verbeterd."
– Nathan Eagan, PPC Specialist bij WebstaurantMet zoekdoelgroepen op campagneniveau heeft u meer mogelijkheden dan ooit om contact te leggen met uw klanten. Ga naar het Helpcentrum voor meer informatie over doelgroepen op campagneniveau en lees onze praktische tips om de juiste doelgroepen te bereiken met een boodschap die hen aanspreekt.

Bhanu Narasimhan, Director of Product Management, AdWords