De feestdagen staan voor de deur en miljoenen mensen over de hele wereld kunnen niet wachten om hun nieuwe apparaat uit te pakken en hun favoriete apps te downloaden. Ze hebben keuze uit meer apps dan ooit, waardoor het voor merken en ontwikkelaars ontzettend belangrijk is dat hun app nuttig wordt gevonden en prettig werkt.

Eerder introduceerden we al de volgende generatie universele app-campagnes, waarmee marketeers uw apps kunnen weergeven aan de belangrijkste iOS- en Android-gebruikers op basis van de doelen van uw bedrijf. Nu komen we met drie nieuwe innovaties die uw app-campagnes voor de feestdagen nóg aantrekkelijker en effectiever maken.

Snel en eenvoudig meeslepende videoadvertenties maken met AutoDirector
Mensen houden nu eenmaal van video's kijken en met meer dan een miljard gebruikers over de hele wereld[1] is YouTube hiervoor de uitverkoren plek.

Nu kunnen adverteerders met universele app-campagnes eenvoudig hun app met beeld, geluid en beweging in actie laten zien dankzij AutoDirector, een nieuwe, innovatieve tool waarmee automatisch boeiende en aantrekkelijke videoadvertenties worden gemaakt.

AutoDirector gebruikt de beschrijving en beoordelingen van uw app, selecteert de beste afbeeldingen van uw app uit de App Store of Google Play en zoekt er zelfs een passende soundtrack bij. Onze zelflerende modellen analyseren welke versie van uw videoadvertentie gebruikers op YouTube en in de ruim één miljoen apps in het Google Display Netwerk het beste weet over te halen om uw app te installeren en te gebruiken.Videoadvertentie voor app-promotie gemaakt door AutoDirector voor OLX, een Braziliaanse winkel-app

Adverteerders over de hele wereld gebruiken videoadvertenties van AutoDirector om meer uit hun budget en universele app-campagnes te halen. Caio Ferreira, Performance Marketing Manager bij OLX Brazil: "Met behulp van de nieuwe AutoDirector-videoadvertenties heeft het OLX-marketingteam het aantal conversies via AdWords met 78% verhoogd. Echt geweldig!" Meer informatie.

Nieuwe manieren om uw app te promoten in Google Play
Er zijn allerlei manieren om apps te ontdekken. Veel gebruikers – bijna de helft – vinden nieuwe apps terwijl ze op hun telefoon door de app store browsen.[2]

Vandaag maakt u kennis met een nieuwe advertentieplaatsing in Google Play, exclusief voor adverteerders met universele app-campagnes. Terwijl gebruikers door apps in de Google Play Store browsen, zien ze naast andere app-aanbevelingen mogelijk ook advertenties in een carrousel. Zo kunnen we een nieuwe game, bijvoorbeeld Tap Paradise Cove, voorstellen aan gebruikers die de YouTube Gaming-app hebben geïnstalleerd.Aanbeveling voor Tap Paradise Cove weergegeven aan een gebruiker nadat hij de YouTube Gaming-app heeft geïnstalleerd

We raden adverteerders aan hun campagnes in de gaten te houden, omdat er na de uitrol van deze nieuwe plaatsingen fluctuaties kunnen optreden in de prestaties en weergave.

Play-gegevens benutten om gebruikers te vinden van wie de kans groot is dat ze een aankoop gaan doen
Een prominente plek in Google Play is natuurlijk ideaal wanneer gebruikers op zoek zijn naar gerelateerde apps. Maar het is lastiger om klanten te vinden die uw app na de installatie ook daadwerkelijk gaan gebruiken.

Er is nu een eenvoudigere manier om deze onmisbare klanten te vinden. Android-ontwikkelaars die in-app-facturering gebruiken, kunnen nu zonder technische integratie in-app-aankopen in AdWords laten meetellen als conversies. Vervolgens kunt u universele app-campagnes gebruiken om automatisch meer waardevolle gebruikers te vinden die in de toekomst waarschijnlijk een in-app-aankoop zullen doen.Rapportageopties voor app-conversies met universele app-campagnes in AdWords

Maar dat is nog niet alles. Android- en iOS-ontwikkelaars kunnen elke in-app-actie definiëren die van belang is, bijvoorbeeld een level in Tap Paradise Cove halen, een abonnement op HBO Now afsluiten of een hotelkamer boeken op trivago. Daarnaast kunnen ze nieuwe gebruikers vinden die deze acties waarschijnlijk zullen uitvoeren. Adverteerders kunnen in-app-conversiegegevens integreren met AdWords via Firebase Analytics of andere providers van meettools.

Meer dan vier miljoen apps vechten tijdens de feestdagen om de aandacht van gebruikers. Met deze innovaties hopen we het voor u gemakkelijker te maken om via uw universele app-campagnes gebruikers te bereiken van wie de kans groot is dat ze uw app zullen installeren en ook in het nieuwe jaar nog zullen gebruiken.

Geplaatst door Sissie Hsiao, Product Director, Mobile App Advertising

Raadpleeg onze Officiële handleiding voor mobiele-app-downloads voor meer informatie over hoe u zich optimaal voorbereidt op de feestdagen.

[1] https://www.youtube.com/yt/press/en-GB/statistics.html
[2] Google/Ipsos, VS, 'How People Discover, Use, and Stay Engaged With Apps', n=999, gebaseerd op smartphonegebruikers in de leeftijdsgroep 16-64, sept. 2016.