Consumenten hebben hogere verwachtingen dan ooit rond beschikbaarheid en relevantie. Als merk is het dus essentieel om zichtbaar te zijn wanneer consumenten iets willen weten, ergens naartoe willen of iets willen kopen. Op basis van ons diepgaande inzicht in intentie en context hebben wij producten als remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA) en Klantenmatch ontwikkeld, waarmee u op die belangrijke momenten zichtbaar en relevant bent. Vorige week, tijdens SMX East in New York City, presenteerde ik een aantal nieuwe inzichten in deze advertentie-innovaties.

Remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA) nu nog beter
Met RLSA legt u eenvoudig contact met gebruikers die uw bedrijf al kennen, door uw zoekadvertenties, biedingen en zoekwoorden aan te passen aan hun eerdere activiteiten op uw website. Vanaf vandaag introduceren we geleidelijk diverse verbeteringen aan RLSA, zodat u flexibeler te werk kunt gaan en uw prestaties kunt verbeteren:

  • Bereik uw klanten op elk apparaat. Als iemand uw website op zijn laptop of tablet bezoekt, kunt u hem nu bereiken met relevantere advertenties wanneer hij op zijn telefoon zoekt. 
  • Laat sitebezoekers 540 dagen op uw lijst staan. Door deze langere lidmaatschapsduur wordt het voor bedrijven met seizoensgebonden producten of producten waarover mensen vóór aankoop goed willen nadenken, eenvoudiger om hun doelgroep te bereiken. 
  • Voeg uw remarketinglijsten toe op campagneniveau (later dit jaar mogelijk), zodat u RLSA sneller en makkelijker kunt inzetten. Dit geldt ook voor Klantenmatch. 

Sinds de introductie van RLSA hebben adverteerders als Intel, TransUnion en David Jones hun resultaten aanzienlijk weten te verbeteren.

Klantenmatch werkt, zeker in combinatie met RLSA
Met Klantenmatch bereikt u uw meest waardevolle klanten op Google Zoeken, YouTube en Gmail. We merken dat adverteerders die zowel Klantenmatch als RLSA gebruiken, sterker presteren.


Tijdens SMX East deelde ik verhalen van verschillende adverteerders die mooie resultaten hebben behaald. Zo realiseert Wine Enthusiast, verkoper van alles wat met wijn te maken heeft, heeft met behulp van RLSA plus Klantenmatch een drie keer hoger ROI bereikt dan met campagnes in het zoeknetwerk waarin alleen zoekwoordtargeting wordt gebruikt.

Demografie voor zoekadvertenties
Demografie voor zoekadvertenties (DFSA) komt geleidelijk beschikbaar voor adverteerders over de hele wereld. Met DFSA kunt u biedingen aanpassen op basis van leeftijd en geslacht, of juist leeftijdsgroepen of geslachten uitsluiten. Zo target u specifieke groepen klanten en ziet u welke invloed de aanpassingen op uw campagnes hebben. Meer informatie.

Stel dat u kleding verkoopt en het merendeel van uw klanten is van generatie Y. Met DFSA kunt u deze doelgroep doeltreffender bereiken. U kunt bijvoorbeeld uw biedingen voor de leeftijdsgroep 18-34 verhogen om meer omzet bij deze waardevolle groep consumenten te genereren.

Als u dergelijke inzichten opneemt in uw zoekstrategie, zorgt u voor meer zichtbaarheid onder potentiële klanten door steeds de meest relevante advertenties te bieden. Voor deze adverteerders heeft dit goede resultaten opgeleverd:


"Het was voor ons meteen duidelijk dat we DFSA wilden inzetten in onze belangrijkste campagnes. Sinds we biedingen aanpassen op basis van leeftijd, is zowel de efficiëntie als de betrokkenheid fors toegenomen. Voor gebruikers die volgens DFSA ouder zijn dan 45, is de CTR 65% hoger en de CPA 15% lager." — Rene Rios, directeur Membership Development bij AARP


SylvanBLUE copy.png“Dankzij DFSA kunnen we ons marketingbudget heel gericht inzetten om onze belangrijkste doelgroepen te bereiken. Door bodmodifiers te gebruiken voor vrouwen in de leeftijdsgroep 25-44, hebben we de CPA van onze campagnes met 25% weten te verlagen ten opzichte van reguliere campagnes in het zoeknetwerk.” — Ya-Yung Cheng, Senior Director Digital Marketing en CRM bij Sylvan Learning

Jerry Dischler, Vice President Product Management bij AdWords