Een studie uitgevoerd door Google heeft geleid tot 25 principes die kunnen worden gehanteerd voor mobiele optimalisatie van een website en het genereren van conversies. Het onderzoek en de uitkomsten zijn via de link terug te lezen: https://www.thinkwithgoogle.com/articles/principles-mobile-site-design-delight-users-drive-conversions.html. De centrale boodschap van deze studie voor mobiele adverteerders is dat mobiele gebruikers zeer doelgericht zijn. Ze verwachten direct te krijgen wat ze nodig hebben. Maar wat is mobile optimalisatie en wat kan jij als adverteerder doen om één van de vooruitstrevende pioniers te zijn in de wereld van mobiel adverteren?
Het staat en valt met het optimaliseren van jouw website zodat klanten vanaf hun mobiele apparaat een unieke ervaring hebben die inspeelt op hun wensen en eisen.

Het is van belang om allereerst te controleren of jouw website mobielvriendelijk is. Dit heeft te maken met onder andere de laadsnelheid van je pagina, maar daarnaast ook het aantal afbeeldingen die de website bedraagd en welk format de opmaak heeft. Zorg er altijd voor dat de laadsnelheid van je website optimaal is, zodat je niet vroegtijdig al potentiële klanten verliest. Google heeft een handige tool om dit te controleren. De volgende link zal je naar deze tool leiden: https://testmysite.thinkwithgoogle.com.

Daarnaast zijn er een aantal stappen die je kunt zetten om de ervaring van de klanten te optimaliseren wanneer zij vanaf hun mobiele advertentie naar jouw website navigeren.
Wat is nou precies een goede mobiele website? De mobiele ervaring moet de context van de mobiele gebruiker adresseren.

De 25 principes zijn ondergebracht in 5 secties. Homepage & site navigatie is de eerste sectie waarin het belang van een overzichtelijke landingspagina en een positieve ervaring voor de klant centraal staan. Dat wil zeggen dat calls-to-action centraal en gemakkelijk te vinden zijn wanneer een klant via zijn/haar mobiel navigeert naar een website. Daarnaast zijn menus kort en overzichtelijk en is er een gemakkelijke navigatieknop bovenaan de pagina om klanten direct te laten terugkeren naar de homepage. Belangrijk is ook om geen promotionele acties via pop-ups te laten opkomen wanneer klanten op de landingspagina belanden. Klanten zien daardoor niet direct de landingspagina en de pop-up hoeft niet voor elke klant relevant te zijn. Dit kan leiden tot irritaties en vroegtijdige verlating van de pagina.
Site search is de tweede sectie waarin het belang van een zoekbalk centraal bovenaan de pagina één van de punten is waarmee adverteerders rekening moeten houden wanneer zij een mobiele website willen optimaliseren. Veel gebruikers vinden het prettig als de zoekresultaten via een autocompletion al relevante resultaten vertonen voordat de gebruiker de gehele zoekterm heeft getypt. Daarnaast is het implementeren van filters om zoekresultaten te optimaliseren een aanrader. Via effectieve vragen kunnen er tevens segmenten worden geïmplementeerd om gebruikers naar betere zoekresultaten te navigeren. De centrale gedachte achter deze sectie is om een klant in de juiste richting te navigeren, op een optimale en gebruiksvriendelijke manier.
Commercie & Conversies is de derde sectie waarin transparantie en gemak voor de gebruiker centraal staan. Gebruikers moeten zich kunnen oriënteren voordat zij ergens aan vastzitten. Tevens moeten gebruikers als een “gast” een aankoop kunnen uitvoeren zonder dat ze moeten inloggen als bestaande klant. Het gebruiken van bestaande informatie, zoals bijvoorbeeld  de betalingsmethoden, is tevens aan te raden om het vertrouwen van de klant te behouden. Click-to-call is beschikbaar indien de klant direct contact wil hebben met degene die het product/dienst aanbied. Wat een absolute aanrader is onder het optimaliseren van een website voor mobiele apparaten is te zorgen dat een klant eventueel op een ander apparaat de aankoop kan doorzetten dan waarmee de initiële zoektocht naar een product/dienst mee is uitgevoerd.
Formulier voltooiing is de vierde sectie waarin gemak wederom voorop staat voor de klant. Een formulier wat gestroomlijnd is en waarin men gemakkelijk via dropdown menus een invulling kan kiezen, zijn absolute must do’s. Daarnaast zijn visuele kalenders voor het invullen van een datum en het gebruiken van duidelijke visuele labels om klanten te laten weten wat je aan informatie nodig hebt geen eigenschappen die je moet laten liggen. Het laten weten aan klanten dat er een probleem is voordat ze het formulier insturen indien er gegevens ontbreken, is tevens een optimalisatie die vaak leidt tot een hogere conversie ratio. Een efficiënt formulier design (auto-fill en een progress bar) is een must voor elke mobiele website.
Gebruiksvriendelijkheid en vormgeving is de laatste sectie. De gehele website zal geoptimaliseerd voor mobiele apparaten moeten zijn. De klant moet overzichtelijk door de website kunnen navigeren zonder dat er eerst ingezoomd moet worden. De product afbeeldingen zijn geschikt om in te zoomen of uit te klappen en mensen die navigeren naar een domein krijgen te zien welke scherm oriëntatie het beste werkt. Klanten blijven in hetzelfde mobiele venster en worden niet naar een nieuw scherm in de browser doorgestuurd. De website geeft duidelijk aan waarom een locatie van de klant nodig is en wat de intentie is om deze gegevens te verzamelen.

Geschreven door: Eva Knippenberg, AdWords Benelux Support-Team