Denk eens na over de laatste YouTube-video die u heeft bekeken: Hoe heeft u die video gevonden? Heeft een vriend u een URL gestuurd? Heeft u op een link geklikt in een blog of op social media? Of deed u wat miljoenen YouTube-gebruikers dagelijks doen: bent u naar YouTube gegaan om iets te vinden dat u kon bekijken?

We hebben TrueView-advertenties met video discovery ontwikkeld (voorheen bekend als TrueView In-display-advertenties) om gebruikers aan te spreken die een video zoeken om te bekijken. Deze indeling is er speciaal op gericht gebruikers uw merkcontent te laten ontdekken. Vandaag veranderen we meer dan alleen de naam: we breiden TrueView-advertenties met video discovery uit met meer relevante advertenties op de zoekresultatenpagina's en volledige voorraaddekking in de YouTube-app. Dit betekent dat TrueView-advertenties met video discovery nu voor het eerst ook worden weergegeven in mobiele zoekresultaten. En dankzij onze aanpassingen in de relevantie van zoekadvertenties genereren onze experimenten gezamenlijk een 11 procent hogere CTR.TrueView-advertenties met video discovery zijn een bijzonder effectieve indeling omdat ze voor veel betrokkenheid zorgen: wanneer kijkers op uw video klikken, is dat een sterk signaal dat ze geïnteresseerd zijn in uw merk. Daarom kijken gebruikers gemiddeld één extra video van uw merk binnen 24 uur nadat ze uw TrueView-advertentie met video discovery hebben bekeken.[1] Deze indeling is bedoeld om uw doelgroep te overtuigen en hen over te halen uw content te bekijken wanneer ze leuke video's zoeken.

Aangezien TrueView-advertenties met video discovery kijkers aanspreken op het moment dat die geïnteresseerd zijn, genereren deze advertenties gemiddeld vijf keer meer klikken op door de adverteerder aangeleverde call-to-actions dan TrueView InStream-advertenties. Ze zijn ook bijzonder geschikt voor de promotie van langere videocontent.

Adverteerders zoals Benefit Cosmetics gebruiken TrueView-advertenties met video discovery om de positie van hun merkcontent te versterken. In een recente campagne gebruikten ze de indeling om kijkers te bereiken op het moment dat die naar de nieuwste wenkbrauwtrends zochten en video's bekeken. "We wilden onszelf introduceren in de markt op een natuurlijke manier die bij ons merk en bedrijf past, maar die ook ontzettend nuttig is voor de klant wanneer die naar ons zoekt", vertelt Nicole Frusci, vicepresident Digitale en merkmarketing bij Benefit. Door relevante content weer te geven bij YouTube-zoekresultaten en op gerelateerde videoweergavepagina's, wist Benefit het aantal abonnementen op hun kanaal met 20 procent te verhogen en 663.000 extra gegenereerde weergaven te realiseren boven op hun 1,2 miljoen betaalde weergaven.

Maar waarom zou u van alles lezen over de voordelen van TrueView-advertenties met video discovery wanneer u er ook een video over kunt bekijken? Josh, het woord is aan jou:Deze wijzigingen worden in de komende weken geleidelijk geïmplementeerd (houd AdWords of DoubleClick Bid Manager in de gaten) zodat u uw meest relevante doelgroep kunt aanspreken op belangrijke momenten waarop kijkers video's ontdekken op YouTube.

Geplaatst door Nicky Rettke, Group Product Manager, YouTube-advertenties[1] Interne gegevens van Google, internationaal, analyse gebaseerd op kanalen met minstens 10.000 organische en door advertenties gegenereerde weergaven, jan-feb 2015.