Efficiënt, effectief biedingsbeheer is een essentieel onderdeel van een succesvol digitaal marketingprogramma. Vandaag kondigen we Smart Bidding aan. Dat is de nieuwe naam van automatisch bieden op basis van conversies in AdWords en DoubleClick Search. Deze naam sluit aan op de krachtige machine-learningcapaciteit die erachter schuilgaat.

Slimmer bieden voor betere prestaties

Smart Bidding past de diepgaande kennis die Google heeft van machine learning toe op uiteenlopende producten, waaronder de Google-assistent, het automatisch maken van albums in Google Foto's en AlphaGo, het eerste computerprogramma dat het ooit is gelukt een professionele speler te verslaan in het spel Go. Smart Bidding kan miljoenen signalen verwerken om het optimale bod te bepalen. Bovendien worden modellen van uw conversieprestaties op verschillende biedingsniveaus doorlopend verfijnd, zodat u uw marketingbudget effectiever kunt besteden.

Zelfs als er punten worden ontdekt met een lager conversievolume, kan Smart Bidding dankzij de leercapaciteiten snel de nauwkeurigheid van uw biedingsmodellen maximaliseren, zodat u uw minder succesvolle campagnes kunt optimaliseren. Smart Bidding evalueert patronen in uw campagnestructuur, bestemmingspagina's, advertentietekst, productinformatie, zoekwoordcombinaties en nog veel meer. Zo worden relevantere overeenkomsten tussen biedingsitems geïdentificeerd en kan tussen deze items op effectieve wijze worden uitgewisseld wat er wordt geleerd.

Naast de machine-learningcapaciteiten is Smart Bidding gebaseerd op drie basisprincipes, geïnspireerd op feedback van gebruikers over wat belangrijk is in een biedingsoplossing:
         Nauwkeurige bodoptimalisatie die is afgestemd op de context van de gebruiker.
         Flexibele prestatiefuncties die rekening houden met uw unieke bedrijfsdoelen.
         Transparante rapportage die duidelijk laat zien hoe uw biedingen presteren.

We zijn bezig verschillende innovaties op deze vlakken door te voeren in AdWords. Voor een volledig overzicht van AdWords Smart Bidding kijkt u hier.

Nieuwe biedingssignalen geven een uitgebreidere weergave van de gebruikerscontext

AdWords Smart Bidding stemt biedingen af op elke veiling in Google-services. Dit noemen we bieden tijdens de veiling. Hiermee kunt u de verschillende signalen registreren waaruit de gebruikerscontext in een bepaalde veiling bestaat. Dit omvat signalen zoals het apparaat en de locatie, die beschikbaar zijn voor handmatige bodaanpassing, plus signalen en combinaties van signalen die uniek zijn voor AdWords, zoals de browser en de taal. We kijken doorlopend of er nieuwe signalen zijn die goed de impact op de prestaties voorspellen, zodat we die kunnen toevoegen aan onze biedingsmodellen. Recente toevoegingen zijn onder meer de locatie-intentie en vergelijkbare productkenmerken. Seizoensgebondenheid en prijsconcurrentie worden binnenkort toegevoegd. Meer informatie.

Prestatiedoelen voor apparaten instellen met doel-CPA-biedingen

Het specifieke apparaat is een belangrijke factor bij campagneoptimalisatie en dankzij de nieuwe doel-CPA met prestatiedoelen voor apparaten kunt u afzonderlijke CPA-doelen per apparaat instellen. Stel dat u een telecom-adverteerder bent die op mobiele apparaten betere leads genereert vanwege de hogere conversiepercentages voor oproepen en winkelbezoeken. U kunt deze offline informatie nu effectief inzetten door een hogere doel-CPA in te stellen voor mobiele apparaten dan voor andere apparaten. In de komende paar weken wordt deze mogelijkheid beschikbaar voor alle adverteerders met campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk.

Statussen en meldingen met betrekking tot biedingen komen meer naar voren

Dankzij de transparante rapportage van AdWords Smart Bidding ziet u precies hoe goed uw biedstrategieën presteren en worden problemen die uw aandacht vereisen, meteen uitgelicht. Dit geldt ook voor nieuwe bodspecifieke meldingen die nu beschikbaar zijn en voor de uitgebreide prestatierapporten voor biedstrategieën op campagneniveau die momenteel worden geïmplementeerd. In de komende weken gaan we bovendien biedstatussen integreren die prominent worden weergegeven in de statuskolommen van uw primaire campagnes en advertentiegroepen. Meer informatie over deze nieuwe rapportagefuncties.

Adverteerders zoals AliExpress, SurveyMonkey en Capterra gebruiken Smart Bidding van AdWords al voor betere prestaties.

AliExpress is een dochtermaatschappij van de Alibaba Group en een wereldwijde e-commerceverkoper. Ze hebben campagneconcepten en -experimenten gebruikt om de doel-CPA te testen in vergelijking met hun huidige biedingsoplossing. Marketingmanager Jessy Sheng zegt: "We wilden toegang hebben tot meer verschillende signalen voor onze biedingen om deze dynamischer te maken en de online verkoop te stimuleren in meerdere markten." Na een maand lang testen met de doel-CPA zagen ze een stijging van 93% in het aantal conversies en een daling van 46% in de CPA. "Met concepten en experimenten kunnen we sneller dan ooit nieuwe biedstrategieën testen. In onze sector, waar snelheid een grote rol speelt, is dit van groot belang. Smart Bidding met doel-CPA heeft geleid tot fantastische, bruikbare resultaten. We kijken er naar uit meer van onze campagnes op deze manier uit te voeren."

SurveyMonkey is marktleider op het gebied van online enquêtes. Omdat er voor de zoekwoorden van SurveyMonkey veel concurrentie is, is toonaangevend biedingsbeheer een prioriteit om het maximale uit hun marketingbudget te halen. "We staan ervoor open elke nieuwe functie te testen die ons meer conversies oplevert en waarmee we gemakkelijker ons CPA-doel kunnen halen", zegt Brittany Bingham, directeur Online marketing. "Al na drie weken testen zagen we dat Smart Bidding van AdWords 44% meer conversies opleverde, wat echt ongelooflijk is. We hopen nu Smart Bidding met doel-CPA bij meer campagnes te kunnen inzetten."

Capterra levert een slimme manier om de juiste zakelijke software te vinden. Kopers worden voorzien van uitgebreide gebruikersrecensies, productbeoordelingen en gedetailleerde infographics. Met een grote, complexe campagnestructuur die meer dan 1 miljoen zoekwoorden en 400 softwarecategorieën omvat en die is getarget op meer dan 30 landen, zocht Capterra's advertentieteam naar een manier om van handmatig bieden af te stappen, zodat ze meer tijd overhielden om zich met andere groeimogelijkheden bezig te houden. Zachary Rippstein, directeur Adverteren bij Capterra, zegt: "We zijn veel efficiënter geworden nu we Smart Bidding van AdWords gebruiken. Maar het belangrijkste is dat we een grote verbetering in de prestaties en winstgroei zien. Dankzij het gebruik van doel-CPA bereikten we tijdens de testperiode een 121% hogere winst dan in de controleperiode."

Voor meer informatie over Smart Bidding van AdWords bezoekt u het Helpcentrum en leest u onze praktische tips om optimaal gebruik te maken van automatisch bieden. Als u DoubleClick-adverteerder bent of op zoek bent naar biedingsbeheer voor meerdere zoekmachines, vindt u hier meer informatie over DoubleClick Search Smart Bidding.


Anthony Chavez, Product Management Director, Zoekadvertenties, Google