Sinds korte tijd is het niet meer mogelijk om in AdWords de optie voor “Bestemmings-URL” te gebruiken. Dit heeft te maken met de komst van geüpgradede URL's (Uiteindelijke URLs). Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar deze eerdere post op de Inside AdWords-Blog. Vanwege de wijziging kan het zijn dat de volgende meldingen naar voren komen.

1. Meldingen in de online AdWords-interface
Als eerste in de AdWords-omgeving bij het aanpassen van een advertentie, of het kopieren en plakken van advertenties. Bij het aanpassen van de advertenties ziet dit er als volgt uit:
Advertentie bewerken 1.png
In dit geval is de oplossing om de URL’s te upgraden aan de hand van de Upgradehandleiding. In de interface ziet dat er als volgt uit:
Advertentie bewerken 2.png
Dit voorbeeld is specifiek voor het aanpassen van een enkele advertentie. Wil je meerdere advertenties tegelijk upgraden? Raadpleeg dan de Upgradehandleiding over de verschillende mogelijkheden.

2. Meldingen in AdWords Editor
Ook in de Editor dient Bestemmings-URL niet meer gebruikt te worden. Wanneer dit niet gebeurt, zal het niet mogelijk zijn om de betreffende wijzigingen te uploaden. De volgende melding zal tevoorschijn komen :
Ongeldige Bestemming 1.png
In dit geval is de oplossing om de Bestemmings-URL leeg te laten, en vervolgens de URL’s te upgraden aan de hand van de Upgradehandleiding. Als eerste verwijder je de Bestemmings-URL:
Vervolgens ga je naar "URL-opties" en maak je de Uiteindelijke URL en eventueel een Trackingsjabloon met aangepaste parameters aan.

We hopen dat deze oplossingen duidelijkheid bieden bij het verhelpen van de meldingen! Indien er vragen zijn bij de implementatie, stel je vraag dan gerust op het openbare AdWords Help Forum of neem contact met ons op!

Gepost door het AdWords Benelux Support-team