Soms is een klik meer waard voor je bedrijf wanneer het op een bepaalde locatie, tijd of apparaat wordt weergegeven. Door bodaanpassingen te maken op campagneniveau, kun je een bod verhogen of verlagen om meer controle uit te oefenen op het vertonen van je advertenties.


Een aanpassing stel je in door een positief of negatief percentage. Dit betekent dat je een schepje bovenop het CPC-bod in het tabblad Zoekwoorden doet, of er juist wat vanaf haalt.


Stel dat je een campagne hebt die je in Nederland en België wilt laten draaien, maar de focus wilt leggen op Utrecht, dan kun je een positieve bodaanpassing van +10% voor deze specifieke locatie instellen. Dit ziet er als volgt uit in je campagne:In het geval van een CPC-bod van € 1,- op alle Zoekwoorden en geen andere bodaanpassingen, kan het systeem in dit geval maximaal € 1,10 bieden voor veilingen met de locatie Utrecht, terwijl dit voor bijv. Antwerpen een maximum is van € 1,-. Op deze manier zorg je dat je een streepje voor hebt in de veiling van de locatie Utrecht!


Hetzelfde is mogelijk voor Advertentieplanning. Stel, je ziet dat klanten vooral in het weekend een aankoop maken, dan is het verstandig om voor zaterdag en zondag een positieve bodaanpassing in te stellen.


Als laatste is het mogelijk om een aanpassing te maken op Mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon onderweg. Als voorbeeld zou het handig kunnen zijn voor een restaurant om wat meer te bieden voor deze gebruikers, om te zorgen dat die last-minute reservering gemaakt wordt.


Bekijk deze Nederlandstalige video voor meer informatie:

Gepost door het AdWords Benelux Support-team