Er zijn weer een aantal vernieuwde artikelen aan ons AdWords HelpCentrum waar we jullie graag van op de hoogte willen stellen! Bekijk het overzicht om meer inzicht te krijgen in updates in AdWords, gebruik maken van het Merchant Center en hoe je waardevolle informatie kunt opdoen uit de functie voor Conversies Bijhouden en de bijbehorende rapportages.


1) Product-updates
Vanaf nu zijn er twee artikelen waarin je leest over alle nieuwtjes op het gebied van AdWords en alle recentelijke wijzigingen in het Merchant Center. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte via deze Blog, maar om een volledig overzicht te krijgen van deze wijzigingen kun je dus nu refereren naar deze twee artikelen.


2) Merchant Center en AdWords koppelen
Steeds meer adverteerders maken gebruik van het Merchant Center om hun advertenties weer te geven in het Productvermelding-formaat in de Zoekresultaten of in de Shopping-omgeving. Om te beginnen met het Merchant Center kun je terecht op onze F.A.Q. voor het Merchant Center. Heb je alles klaar in de feed, dan kun je de koppeling maken met AdWords om vervolgens een Shopping-campagne op te zetten. Bekijk het vernieuwde artikel over de koppeling tussen Merchant Center en AdWords om te leren hoe je deze koppeling maakt, waarom je dient te koppelen en hoe je gekoppelde accounts kunt beheren.


3) Conversies bijhouden
Wil je bepaalde acties op je website meten om het daadwerkelijke resultaat van je AdWords-campagnes te kunnen bepalen? Bekijk dan deze nieuwe Nederlandstalige video om te beginnen met het bijhouden van Conversies:nHeb je nog vragen na het bekijken van deze video? Bekijk dan veelgestelde vragen en antwoorden op ons forum-topic [Alles over AdWords] AdWords Conversies Bijhouden.

4) Conversie-code controleren
Heb je pas geleden de Conversie-code toegepast op je website, en wil je weten of je dit juist hebt gedaan? Er is recentelijk een artikel geschreven over het controleren van de code voor Conversies Bijhouden. Hier vind je verschillende testmethodes, voorbeelden van een correcte code en daarnaast een aantal van de belangrijkste foutmeldingen van de Tag Assistant, zodat je mogelijke problemen direct kunt oplossen.


5) Conversie-toeschrijving
Voor geavanceerde gebruikers die graag in de diepte willen gaan met hun Conversie-gegevens, is een uitgebreide rapportage beschikbaar. In deze rapportage kun je gebruik maken van verschillende Toeschrijvingsmodellen voor Conversies, zodat je precies kunt zien wat het verhaal is achter de conversie. Op basis hiervan kun je betere beslissingen maken over de campagnetypes die je hebt ingezet, en kun je optimaliseren waar nodig.


Gepost door het AdWords Benelux Support-team