Wat zou u zeggen: 'hotels in de buurt' of 'hotels in de omgeving'? Mensen zoeken vaak op verschillende manieren naar dezelfde informatie. Daarom kan het lastig zijn om uw klanten op de juiste momenten te bereiken. Het is zelfs zo dat 15% van de miljarden zoekopdrachten die elke dag via Google worden uitgevoerd, nooit eerder is gebruikt.1 Daar komt ook nog bij dat productvoorraden veranderen en bepaalde content diep in uw website verborgen kan zijn. Mensen kunnen daardoor niet altijd vinden waar ze naar op zoek zijn. Om deze reden hebben we drie jaar geleden dynamische zoekadvertenties geïntroduceerd.

In de afgelopen periode hebben we onze dynamische zoekadvertenties volledig vernieuwd en nog effectiever gemaakt. Vanaf nu zijn deze verbeterde dynamische zoekadvertenties wereldwijd beschikbaar voor alle adverteerders.

Wat zijn dynamische zoekadvertenties?

Met dynamische zoekadvertenties kunt u uw klanten bereiken met de juiste informatie, op de momenten dat ze hiernaar zoeken. En dit zonder dat u zoekwoorden hoeft te beheren. Met behulp van de organische webcrawltechnologie van Google indexeren dynamische zoekadvertenties uw website. Hiermee wordt bepaald voor welke zoekopdrachten advertenties moeten worden getoond. Als een zoekopdracht relevant is voor de content van uw website, maakt Google automatisch een advertentie, die vervolgens deelneemt aan de veiling. De koppen en bestemmingspagina's van uw advertenties worden gegenereerd aan de hand van de door u aangeboden producten en diensten en op basis van waar mensen naar zoeken. Doordat ze waarde toevoegen aan relevante zoekopdrachten waarin geen bestaande zoekwoorden voorkomen, vormen deze uiterst nauwkeurig getargete advertenties ook een zinvolle aanvulling op uw overige AdWords-campagnes.

Advertenties weergeven op basis van uw website

Er is nu een nog krachtigere manier om potentiële klanten te bereiken. Dynamische zoekadvertenties kunnen voortaan niet alleen uw website crawlen en indexeren, maar ook uw websitecontent onderverdelen in aanbevolen categorieën om uw advertenties nog beter te targeten. De aanbevolen categorieën worden aangepast op basis van uw producten en services (bijvoorbeeld 'Meubels') en activeren alleen advertenties voor zoekopdrachten waarvoor u een relevante bestemmingspagina heeft. Elke categorie kan bovendien worden verfijnd, zodat er aanvullende, meer specifieke categorieën ontstaan.

Aanbevolen categorieën voor dynamische zoekadvertenties

U kunt bijvoorbeeld de aanbevolen categorie 'Meubels' verder verfijnen om alleen te adverteren voor uw 'Eetkamermeubels' of 'Huiskamermeubels'. Kies zo veel of zo weinig categorieën als u wilt, of selecteer de optie om advertenties weer te geven op basis van uw hele website.

Advertentievoorbeelden en inzichtelijke aanbevelingen

Nadat u de gewenste categorieën heeft gekozen, kunt u gebruikmaken van nieuwe tools die u meer inzicht geven in hoe uw advertenties worden weergegeven. U ziet nu voor elke aanbevolen categorie voorbeelden van de zoekopdrachten die u target, de tekstadvertenties die worden weergegeven en de pagina's waarop potentiële klanten terechtkomen. Om uw campagne op weg te helpen, worden voor elke aanbevolen categorie de geschatte kosten per klik berekend. Deze schattingen worden gegenereerd op basis van de prestaties van uw bestaande zoekwoorden die vergelijkbare zoekopdrachten targeten.

Veel klanten hadden al direct profijt van onze verbeterde dynamische zoekadvertenties.Hayneedle.com, een van de grootste online retailers in de VS, heeft geholpen bij het bètatesten van onze vernieuwde dynamische zoekadvertenties. Met behulp van de nieuwe aanbevolen categorieën wist het bedrijf een toename van 5% te realiseren in het gekwalificeerde zoekverkeer naar de website.
Vueling Airlines realiseerde dankzij de nieuwe aanbevolen categorieën een CPA-afname van 20% en een toename van het aantal geconverteerde klikken van 10%. Met de toegepaste categorieën konden biedingen efficiënter worden ingesteld, wat leidde tot betere campagneprestaties.Weinig gedoe, enorm bereik

Dynamische zoekadvertenties zijn nu krachtiger dan ooit. En het duurt nog geen tien minuten om uw eerste campagne op te zetten. De verbeterde workflow begeleidt u door het proces voor het opzetten van een campagne. U profiteert hierbij onder meer van een intuïtievere manier om uw advertentiesjablonen relevant te houden voor uw dynamische advertentiedoelen.

Meer informatie over dynamische zoekadvertenties vindt u in ons Helpcentrum.

1 Interne gegevens van Google


Geplaatst door Jen Huang, Senior Productmanager, AdWords