Een paar weken geleden schreef onze hoofdeconoom Hal Varian een artikel over de statistiek 'Gemiddelde positie'. Volgens Hal is er een groot verschil tussen de weergave van uw advertentie op positie 1 boven de zoekresultaten en de weergave op positie 1 aan de rechterkant. ‘Dit onderscheid is belangrijk, aangezien advertenties die boven de zoekresultaten worden weergegeven over het algemeen aanzienlijk meer klikken ontvangen dan advertenties die aan de rechterkant worden weergegeven.’

Omdat dit verschil zo belangrijk is, zijn we verheugd het nieuwe AdWords-rapportsegment ‘Bovenaan versus zijkant’ te kunnen aankondigen.

Vanaf deze week kunt u het rapportsegment ‘Bovenaan versus zijkant’ gebruiken om te bekijken hoe uw advertenties presteren boven en aan de zijkant van de zoekresultaten van Google. Gewapend met deze nieuwe informatie kunt u uw campagnes in het zoeknetwerk beter optimaliseren omdat u meer inzicht heeft in het verband tussen de locaties van uw advertenties, de klikken erop en de conversies. Bovendien kunnen merkadverteerders nu beter zien wanneer en waar hun belangrijke merktermen advertenties boven de zoekresultaten genereren.

Als u uw prestatiegegevens wilt segmenteren op basis van waar uw advertentie werd weergegeven op de pagina's met zoekresultaten van Google en van zoekpartners, voegt u eenvoudig het segment 'Bovenaan versus zijkant' toe aan uw gegevenstabel. Dit doet u als volgt:

1. Selecteer het tabblad ‘Campagne’, ‘Advertentiegroepen’ of ‘Zoekwoorden’ in uw AdWords-account.
2. Klik in de werkbalk boven de gegevenstabel op de knop ‘Segmenteren’.
3. Selecteer ‘Bovenaan versus zijkant’ in de vervolgkeuzelijst. In de rijen onder uw advertenties worden de resultaten weergegeven.

Ga naar het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie over rapportage over de bovenste advertentiepositie en het vergroten van het aantal vertoningen van uw advertenties op de topposities boven de zoekresultaten.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team