Toen we Google Shopping lanceerden in Nederland, wilden we online winkelen beter maken en hierdoor meer klanten doorsturen naar onze verkopers. We proberen onze gebruikerservaring voortdurend te verbeteren, zodat online winkelen snel, gemakkelijk en zelfs leuk wordt.

Aangezien klanten een product niet kunnen aanraken wanneer ze online winkelen, speelt de afbeelding een belangrijke rol in het aanschafproces. Vanaf 22 september 2011 verplichten we daarom alle verkopers die feeds indienen voor Nederland, Australië, China, Italië en Spanje om een link naar de afbeelding toe te voegen via het kenmerk 'Afbeeldingslink' . Naast bijvoorbeeld de kenmerken 'verkoopprijs' [sales price] en 'conditie' [condition], dient nu ook een afbeelding te worden toegevoegd [image link].

Naast de bovenstaande vereiste heeft u misschien gezien dat we kort geleden een herziening van de feedspecificatie en het beleid voor Google Shopping hebben aangekondigd voor feeds die zijn getarget op Duitsland, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Feeds die zijn getarget op Nederland mogen deze nieuwe specificatie gebruiken, maar zijn daar op dit moment nog niet toe verplicht. We zijn echter wel van plan dit in de toekomst in alle landen verplicht te stellen.

Verkopers die van plan zijn een nieuwe gegevensfeed in te dienen, kunnen het beste de nieuwe specificatie gebruiken, ongeacht op welk land ze hun feed targeten.

Bronnen voor verkopers

Hieronder vindt u het beleid en bronnen waarmee u een feed kunt samenstellen volgens de nieuwe specificatie. Lees het eerste artikel in deze lijst voor meer informatie over het kenmerk 'Afbeeldingslink':


Naleving van het beleid voor het kenmerk 'Afbeeldingslink'

Na 22 september worden feeds die zijn getarget op Nederland, Australië, China, Italië en Spanje opgeschort als ze het kenmerk 'Afbeeldingslink' niet bevatten. Andere onderdelen van de nieuwe feedspecificatie zijn op dit moment niet verplicht. Deze wijzigingen zijn overigens alleen van toepassing op Google Shopping, niet op productadvertenties of Commerce Search.

Blog post door Marie-Astrid Michel, Google Shopping

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team