Als u uw advertenties in een andere taal dan de Engelse schrijft, zou u natuurlijk het liefste willen dat uw internationale domeinnaam wordt weergegeven in uw zichtbare URL zodat die overeenkomt met de rest van uw advertentie. Vandaag kondigen we aan dat we in zichtbare en bestemmings-URL's nu ook niet- ASCII-tekens ondersteunen, waaronder niet-Latijnse tekens en Latijnse tekens met accenttekens.

Wanneer u een advertentie maakt in AdWords, kunt u vanaf nu Unicode-tekens gebruiken in de velden voor de zichtbare en de bestemmings-URL. Om ervoor te zorgen dat gebruikers uw site kunnen bereiken, controleren we of de URL correct werkt in zowel Unicode als Punycode.

We willen er ook voor zorgen dat gebruikers URL's uitsluitend in hun eigen taal te zien krijgen en geven de zichtbare URL daarom alleen in Unicode-tekens weer als de taal van de URL overeenkomt met de Google-interfacetaal van de gebruiker. In alle andere gevallen wordt de URL weergegeven in Punycode.

Houd er rekening mee dat ons AdWords-beleid inzake zichtbare en bestemmings-URL's nog steeds van toepassing is. Met name is het vereist dat de domeinen in de zichtbare en in de bestemmings-URL identiek zijn, dus als u niet-ASCII-tekens gebruikt in de zichtbare URL, moet u die ook gebruiken in de bestemmings-URL.

Bovendien kan het maximale aantal toegestane tekens afwijken wanneer u multi-byte tekens gebruikt. Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum.

Blog post door Lisa Shieh, Inside AdWords Team

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team