Een van de grootste voordelen van online adverteren is de mogelijkheid campagnes te targeten op specifieke locaties, zoals plaatsen, regio's of landen. Als een autoverhuurbedrijf bijvoorbeeld gebruikers wil bereiken die in Deventer naar huurauto's zoeken, kan dit bedrijf een campagne targeten op Deventer en kortingen in de advertenties opnemen die alleen in Deventer geldig zijn.

In februari hebben we targeting op plaats geïntroduceerd in zeventien extra landen, en het is onze doelstelling om targeting op locatie nauwkeuriger, eenvoudiger en flexibeler te maken. Als onderdeel van het plannen van toekomstige verbeteringen brengen we verschillende wijzigingen aan in onze opties voor targeting op locatie van AdWords. Deze wijzigingen worden na 8 juli 2011 doorgevoerd en omvatten:

● Wijzigingen in bestaande beschikbare locaties: wegens geografische wijzigingen of dubbele of overlappende targetlocaties verwijderen we bepaalde targetlocaties in landen als Nederland, Denemarken, Japan en Spanje. In 2010 zijn bijvoorbeeld zes provincies in Finland afgeschaft. Hoewel u deze provincies niet meer kunt targeten, kunt u steden in Finland wel blijven targeten. In Nederland worden dubbele locaties zoals 's-Gravenhage en Den Haag samengevoegd.

Nadat de wijzigingen zijn doorgevoerd, kunt u de locaties die hier worden vermeld, niet meer toevoegen aan nieuwe campagnes. Als u momenteel een van deze locaties target in uw bestaande campagnes, moet u deze locaties overzetten naar de aanbevolen targetlocaties in de lijst. Doet u dat niet, dan worden ze automatisch door ons overgezet. Controleer de lijst zorgvuldig omdat sommige van deze wijzigingen resulteren in migratie naar grotere locaties.

● Beëindiging van aangepaste gebieden (targets met meerdere punten of polygoontargets): u kunt geen targets met meerdere punten meer toevoegen in AdWords. U kunt bestaande gebieden in uw huidige campagnes nog steeds bekijken en verwijderen en we blijven ze gebruiken tot eind 2011. Daarna worden alle polygoontargets die nog in uw AdWords-campagnes staan, omgezet in beschikbare locaties, zoals een stad in de buurt, of in een punt op de kaart met een straal. We raden u aan uw polygoontargets te vervangen door deze alternatieven. Doet u dat niet, dan worden ze eind 2011 automatisch door ons overgezet.

● Verwijdering van de functie voor het weergeven van adressen in advertenties: in sommige landen beschikt u momenteel over de optie om een adres in uw advertenties weer te geven. Hiervoor vinkt u de optie 'Adres mag worden weergegeven in mijn advertenties' aan voor campagnes die een gebied rondom een punt op de kaart targeten. Deze optie wordt verwijderd. Als u uw bedrijfsadres of telefoonnummer wilt weergeven, moet u locatie-extensies van AdWords gebruiken.

Als u deze functies gebruikt met de AdWords API, raadpleegt u het AdWords API-blog voor meer informatie over de wijzigingen die worden aangebracht.

Deze wijzigingen worden na 8 juli 2011 doorgevoerd. We raden u aan de instellingen voor targeting op locatie voor uw campagnes meteen aan te passen met een van beschikbare alternatieven.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team