Vorig jaar hebben we een nieuwe AdWords-functie op Google.com geïntroduceerd: extensies voor beoordelingen van verkopers. Vanaf vandaag worden extensies voor beoordelingen van verkopers ook weergegeven voor Nederlandstalige gebruikers die zoeken op Google.nl.

Met extensies voor beoordelingen van verkopers kunnen gebruikers gemakkelijker verkopers met een goede beoordeling vinden wanneer ze zoeken op Google. Met deze functie wordt de sterbeoordeling die u als verkoper heeft gekregen, toegevoegd aan uw AdWords-advertenties. Via deze sterbeoordelingen, verzameld op Google Shopping vanaf beoordelingssites overal op internet, kunnen gebruikers verkopers vinden die uitdrukkelijk worden aanbevolen door andere gebruikers die online winkelen.

(klik voor een afbeelding op volledig formaat)

Als uw online winkel is beoordeeld op Google Shopping, u vier sterren of meer heeft ontvangen en u ten minste 30 beoordelingen heeft (waarvan er ten minste tien zijn geschreven in de interfacetaal van de gebruiker), worden er automatisch verkopersbeoordelingen bij uw advertenties weergegeven. Daarnaast worden u alleen kosten in rekening gebracht als iemand op de kop van uw advertentie klikt. Klikken op de beoordelingslink zijn gratis.

Omdat we extensies voor beoordelingen van verkopers in de komende dagen gaan implementeren, ziet u dergelijke extensies mogelijk niet onmiddellijk verschijnen, zelfs niet als uw advertenties voldoen aan de bovenstaande vereisten.

Lees de relevante veelgestelde vragen in het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie over extensies voor beoordelingen van verkopers, zoals de wijze waarop u de weergave ervan bij uw advertenties kunt beheren.

Blog post door Dan Friedman, Inside AdWords team

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team