Op 8 juni schakelen we, samen met andere toonaangevende internetbedrijven, zoals Facebook en Yahoo!, 24 uur lang IPv6 in op onze hoofdwebsites.

Deze test omvat onze services voor adverteerders en uitgevers, waaronder AdWords, AdSense en DoubleClick. Google ondersteunt IPv6 omdat het van essentieel belang is voor de toekomst van het internet.

Door de beperkte adresruimte barst het internet bijna uit zijn voegen. IPv6 is de beste oplossing hiervoor. Het goede nieuws is dat de meeste internetgebruikers niets hoeven te doen om zich voor te bereiden op World IPv6 Day.

Volgens onze laatste metingen zal het overgrote deel van de gebruikers (99,95%) hiervan geen hinder ondervinden. In zeldzame gevallen kunnen gebruikers echter te maken krijgen met verbindingsproblemen, vaak wegens verkeerd geconfigureerde of slecht werkende thuisnetwerkapparaten.

Wilt u controleren of uw verbinding klaar is voor IPv6? Bezoek dan nu onze testwebsite. Hier wordt uw IPv6-compatibiliteit geverifieerd en vindt u zo nodig tips voor het oplossen van problemen.

Meer informatie over IPv6 vindt u hier. Informatie over World IPv6 Day vindt u op
deze site.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team