Als u onderweg bent, is uw telefoon dan uw computer? Als u op uw mobiel naar informatie of routebeschrijvingen zoekt en misschien zelfs realtime prijsvergelijkingen uitvoert, bent u niet de enige: steeds meer gebruikers zoeken mobiel. In de afgelopen twee jaar is het aantal mobiele zoekopdrachten via Google meer dan vervijfvoudigd. In de eerste helft van 2010 alleen al steeg het mobiele zoekverkeer met meer dan 50 procent.

Gezien de groei van het mobiele zoeknetwerk is het niet verrassend dat steeds meer adverteerders willen profiteren van de mogelijkheden die mobiel adverteren biedt. Als u al mobiel adverteert of als u die overstap wilt gaan maken, hebben we dat in beide gevallen nu gemakkelijker gemaakt.

Mobiele statistieken in het Hulpprogramma voor zoekwoorden

Het Hulpprogramma voor zoekwoorden kan u nu helpen een betere zoekwoordenlijst voor mobiele telefoons samen te stellen. Bij 'Geavanceerde opties' kunt u nu naar zoekwoorden zoeken voor apparaten met mobiele WAP-browsers, apparaten met volledige internetbrowser (iPhones en Android-telefoons) of alle apparaten (de som van apparaten met WAP-browsers en volledige internetbrowser).

Wanneer u naar zoekwoorden zoekt, zijn de statistieken die u voor de concurrentie, wereldwijde en lokale maandelijkse zoekopdrachten en lokale zoektrends te zien krijgt, specifiek voor het apparaat of de apparaten die u heeft geselecteerd.Laat ons weten wat u van deze nieuwe functie vindt door op de link 'Feedback verzenden' in het Hulpprogramma voor zoekwoorden te klikken. U kunt ook rechtstreeks naar ons feedbackformulier (in het Engels) gaan.