Uitsluitingszoekwoorden zijn een geweldige manier om uw zoekwoordenlijsten te verfijnen en ongewenste vertoningen voor uw campagnes uit te filteren. Door specifieke termen uit te sluiten die niet relevant zijn voor de services die u aanbiedt op uw website, kunt u de relevantie van uw advertenties en het totale rendement op uw investering verbeteren.

Naast het uitfilteren van specifieke termen in de context van één advertentiegroep of campagne stellen veel adverteerders sets met kernuitsluitingszoekwoorden voor meerdere campagnes samen. Voorbeelden van deze termen kunnen 'gratis' of 'proefversie' zijn: zoektermen die niet veelbelovend zijn als u producten wilt verkopen op uw website. Voor uitsluitingszoekwoorden zoals deze is geen gedetailleerd beheer op campagneniveau vereist en velen van u hebben ons laten weten dat u graag een beter schaalbare manier zou willen hebben om deze breed inzetbare sets met termen te beheren.

We willen daarom vandaag graag een nieuwe manier introduceren voor het beheren van uitsluitingszoekwoorden voor meerdere campagnes: uitsluitingszoekwoordenlijsten. Met deze lijsten kunt u een groep uitsluitingszoekwoorden beheren in het gedeelte Bedieningspaneel en Bibliotheek van uw account en deze koppelen aan meerdere campagnes.

Stel dat u een set met uitsluitingszoekwoorden heeft die u altijd toevoegt aan campagnes die worden weergegeven in het zoeknetwerk. Voorheen moest u die set kopiëren naar elke nieuwe zoekcampagne die u maakte in uw account. Met gedeelde lijsten kunt u nu gemakkelijk één uitsluitingszoekwoordenlijst maken en deze koppelen aan elke zoekcampagne. Als u een nieuw uitsluitingszoekwoord wilt toevoegen aan al die campagnes, voegt u het gewoon toe aan de lijst. De uitsluitingszoekwoordenlijst wordt automatisch bijgewerkt voor elke campagne. Als u een nieuwe campagne maakt, kunt u met enkele klikken uw uitsluitingszoekwoordenlijst toevoegen om alle gewenste termen uit te sluiten.

Ga naar onze Helpcentrum voor meer informatie over hoe u aan de slag kunt gaan met uitsluitingszoekwoordenlijsten.