De bezoekers van uw website zover krijgen dat ze een aankoop doen is een hele uitdaging en van direct belang voor het succes van uw bedrijf. Gelukkig is er een aantal stappen dat u kunt volgen om de bezoekers van uw site ertoe te bewegen een conversie uit te voeren.

In deze reeks van drie artikelen doen we u een aantal suggesties en ideeën aan de hand waarmee u meer inzicht krijgt in welke wijzigingen aan uw site u zou kunnen overwegen.

In het artikel van vandaag richten we ons op het kiezen van de juiste bestemmingspagina en geven we u hiervoor enkele praktische tips.

Kies de beste bestemmings-URL

Controleer de website waarvoor u adverteert en zoek de specifieke pagina waarop de informatie of het product te vinden is waarnaar in uw advertentie wordt verwezen. Als bezoekers niet direct vinden wat ze zoeken, verlaten ze uw site meestal snel. Zorg ervoor dat aanbiedingen en specifieke producten uit de advertentie op uw bestemmingspagina worden weergegeven.

*Tip: vermeld de titel van de advertentie op uw bestemmingspagina. Daardoor weet de klant meteen dat hij/zij naar de juiste pagina is geleid.

Startpagina
  • Bevestig uw merk en het doel van uw site: verzeker de bezoekers dat ze op de juiste site zijn beland door uw merk en eventuele unieke pluspunten duidelijk weer te geven. Vermijd lange inleidingen die gebruikers ook in een sitegedeelte 'Over ons' kunnen vinden.
  • Gebruik de optimale pagina-indeling: toon bezoekers een overzichtelijke en gemakkelijk te begrijpen startpagina waarop bovenaan alle relevante informatie beschikbaar is.
  • Zorg dat de bezoekers gemakkelijk op de site kunnen navigeren: u wilt uiteraard dat uw bezoekers verder kijken dan uw startpagina. Zorg dat de vele potentiële navigatiepaden niet verwarrend zijn voor de bezoekers. De navigatiemogelijkheden moeten duidelijk en eenvoudig zijn.
Overzichtelijkheid

Om van bezoekers klanten te maken, moeten gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
  • Maak product- en servicecategorieën duidelijk herkenbaar: bezoekers moeten de navigatiemogelijkheden duidelijk kunnen zien, anders haken ze af. Gebruik duidelijke labels en titels voor de product- en servicecategorieën die u aanbiedt.
  • Gebruik gemakkelijk te begrijpen termen: gebruik voor het labelen van de product- en servicecategorieën die u aanbiedt termen die uw klanten begrijpen en aanspreken. Vermijd waar mogelijk jargon.
  • Geef duidelijk steeds de volgende navigatiestap aan: zorg ervoor dat gebruikers gemakkelijk hun weg van A naar B kunnen vinden.
Nu u begrijpt hoe belangrijk een juiste bestemmings-URL en een overzichtelijke sitestructuur is, bent u gereed voor wat geavanceerdere tips voor uw site. Lees daarvoor het tweede artikel in deze reeks dat spoedig wordt geplaatst.