Begin augustus maakten we bekend dat het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden zich aan het einde van de bètafase bevond. Vandaag laten we u weten dat het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden definitief is uitgebracht.

Wat betekent dit voor u? Het betekent dat we de beste functies van twee eerdere hulpprogramma’s voor zoekwoorden in één programma bijeen hebben gebracht. Het vorige Hulpprogramma voor zoekwoorden en het Hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten zijn niet meer beschikbaar in AdWords; het enige hulpprogramma dat u ziet in uw account is het officiële meesterwerk dat u nu gewoon het ’Hulpprogramma voor zoekwoorden’ kunt noemen.

Het Hulpprogramma voor zoekwoorden biedt onder andere de volgende voordelen:
  • Flexibele zoekopties: u kunt zoeken op elke combinatie van zoekwoord, website/URL en categorie (indien beschikbaar) en ontvangt één set resultaten.
  • Zoekwoorden eenvoudig verfijnen: u kunt resultaten filteren op woord of zoektype.
  • Uitsluitingszoekwoorden: u kunt gemakkelijk zoekwoordideeën toevoegen als uitsluitingszoekwoorden, rechtstreeks vanuit uw zoekwoordenlijst. Klik op een zoekwoord en gebruik de vervolgkeuzelijst om het uitsluitingszoekwoord te selecteren en op te slaan.
  • Geavanceerde opties: u kunt statistieken weergeven voor mobiel zoeken en gegevensfilters gebruiken op basis van lokale zoekopdrachten, zoek- en advertentieaandeel en nog veel meer.
Naast deze verbeteringen hebben we ook de manier gewijzigd waarop we 'Wereldwijde maandelijkse zoekopdrachten' en 'Lokale maandelijkse zoekopdrachten' berekenen. De statistieken in deze kolommen zijn nu uitsluitend gebaseerd op zoekverkeer van Google.nl of Google.be. Voorheen bevatten ze ook verkeer van zoekpartners. We hebben deze statistieken bijgewerkt op basis van feedback van adverteerders en hopen dat u ze nog nuttiger vindt voor het selecteren van uw zoekwoorden.

We raden u aan het Hulpprogramma voor zoekwoorden te gebruiken terwijl u bent aangemeld bij AdWords, maar u kunt ook het hulpprogramma openen zonder in te loggen. We hopen dat u tevreden bent over de nieuwe, gestroomlijnde versie van het hulpprogramma, dat we binnenkort zullen uitbreiden met nieuwe functies.