We hebben onlangs het Google Certification Program gelanceerd en zijn blij dat duizenden adverteerders van over de hele wereld de nieuwe examens hebben afgelegd en deelnemen aan het programma. Dit certificeringsprogramma vervangt het programma Google Advertising Professionals. Om u tijd te geven om over te stappen zijn beide programma's gedurende een respijtperiode van zes maanden naast elkaar beschikbaar. Deze periode loopt eind oktober af. U moet voldoen aan de vereisten van het nieuwe programma om uw gecertificeerde status te behouden en de badge te blijven gebruiken in uw marketingmateriaal.

Wat is het verschil tussen de twee programma's?

Voor het Google Certification Program bieden we bijgewerkt lesmateriaal aan dat is samengesteld door experts van Google. We hebben vier uitgebreide examens over AdWords-beheer ontwikkeld. Deze examens hebben betrekking op de basisbeginselen van adverteren, geavanceerd adverteren in het zoeknetwerk, geavanceerd adverteren in het Display Netwerk en geavanceerde rapportage en analyse. De examens zijn ontworpen om vaardigheden op deze gebieden aan te tonen en worden algemeen gebruikt door werknemers van zoekmarketingbureaus.

We hebben ook Google Partner Search gelanceerd, een overzicht waarmee adverteerders bureaus kunnen vinden om hun campagnes te beheren. Momenteel maken alle Google Advertising Professionals die zich hebben aangemeld, deel uit van Google Partner Search, maar dit is eind oktober niet langer het geval.

We willen iedereen die is gekwalificeerd volgens het oude Google Advertising Professionals-programma laten weten dat ze de overstap moeten maken naar het Google Certification Program. Hiervoor moet een bedrijf voldoen aan een minimum AdWords-bestedingsniveau en ten minste één werknemer in dienst hebben die afzonderlijk is gekwalificeerd volgens het Google Certification Program.

Als u werknemers in dienst heeft die al zijn gekwalificeerd volgens het oude programma is dit een gunstig moment om hun vaardigheden bij te werken via het Google Certification Program. Na voltooiing hoeft u alleen uw bedrijfsprofiel bij te werken zodat adverteerders u kunnen vinden met Google Partner Search.