Heeft u wel eens gezocht naar uw advertentie en raakte u in paniek omdat u uw advertentie niet kon zien? Als dit u wel eens is overkomen, hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken: wij hebben hier een oplossing voor!

Om te beginnen raden we u aan niet meer op Google naar uw eigen advertentie te zoeken. Hiermee maakt u de situatie alleen maar erger. Als u zelf op Google zoekt, genereert u veel vertoningen en geen klikken. Het AdWords-systeem interpreteert uw advertentie dan als niet relevant, aangezien de advertentie veel vertoningen genereert maar niemand er op klikt. Daarom wordt uw advertentie steeds minder weergegeven. Als u dus blijft zoeken naar uw advertentie, heeft dit negatieve gevolgen voor de positie van uw advertentie en de prestaties van uw account.

We raden u aan het hulpprogramma Voorbeeld van advertenties te gebruiken wanneer u denkt dat uw advertentie niet wordt weergegeven.

Zodra u de advertenties via dit hulpprogramma heeft gecontroleerd, kunt u eventueel de reden achterhalen waarom uw advertentie niet wordt weergegeven. Hiervoor gebruikt u een ander handig hulpprogramma, dat u kunt vinden op het tabblad 'Mogelijkheden' of naast elk zoekwoord in uw account. Dit hulpprogramma is het Diagnostisch hulpprogramma voor advertenties. Via dit hulpprogramma kunt u meteen zien welke zoekwoorden uw advertentie niet activeren en waarom niet.

Na deze twee belangrijke controles kunt u nu de mogelijke oorzaken achterhalen en het probleem oplossen.

Goedkeuringsstatus: controleer de goedkeuringsstatus van de advertentie. Ga hiervoor naar het tabblad 'Campagnes'. Selecteer 'Advertenties' en bekijk de kolom 'Status'. Wanneer de melding 'Afgekeurd' wordt weergegeven, controleert u de reden hiervan. Houd hierbij rekening met ons advertentiebeleid.

Campagnestatus: controleer of uw campagnes niet onderbroken of verwijderd zijn.

Targeting: controleer de campagne-instellingen voor targeting op locatie en taal. Als het fysieke gebied (bijvoorbeeld een plaats of land) waarin uw advertentie wordt weergegeven niet gelijk is aan het gebied waarin uw IP-adres valt, kunt u de advertentie niet zien wanneer u ernaar zoekt. Verder kunt u uw advertentie niet zien wanneer de taal die u voor uw campagne heeft ingesteld, niet gelijk is aan de taal die u in uw Google-zoekvoorkeuren heeft ingesteld.

Kwaliteitsscore: controleer altijd de kwaliteitsscore van uw zoekwoorden. Soms wordt uw advertentie wel weergegeven, maar niet op de eerste pagina met zoekresultaten. Dit wordt veroorzaakt door een lage kwaliteitsscore, waardoor de advertentie de concurrentie in de veiling niet kan verslaan. Als u uw kwaliteitsscore wilt verbeteren zonder uw dagbudget te verhogen, kunt u zich het beste richten op het optimaliseren van uw kwaliteitsscore.

Dagbudget: de weergave van uw advertentie is afhankelijk van uw dagbudget. De weergave van uw advertentie kan worden onderbroken als uw dagbudget is verbruikt. Wanneer uw advertentie goed presteert en er vaak op wordt geklikt, kan de weergave van uw advertentie worden onderbroken omdat uw dagbudget is bereikt. Als u dit probleem wilt oplossen, verhoogt u uw dagbudget of optimaliseert u uw zoekwoorden om uw CPC te verlagen.

Betalingsproblemen: controleer of uw betalingen worden verwerkt wanneer u beschikt over een account voor achteraf betalen (moeilijkheden vanwege de kredietlimiet of vervaldatum van uw geregistreerde creditcard, of vanwege weigering van betalingen door uw bank wanneer u betaalt via automatische incasso). In beide gevallen kunt u voorkomen dat de weergave van uw advertentie wordt onderbroken door een reservecreditcard op te geven. Wanneer u in uw account heeft gekozen voor vooraf betalen, controleert u of uw accountsaldo toereikend is.

Accountstatus: als u uw account kort geleden heeft gemaakt, worden uw advertenties waarschijnlijk nog niet weergegeven omdat uw account nog uit veiligheidsoverwegingen wordt beoordeeld. Alle net gemaakte accounts worden door onze experts beoordeeld. In de eerste paar dagen na het maken van het account kan de weergave van uw advertentie vertraging oplopen of worden uw advertenties helemaal nog niet weergegeven.