Afgelopen jaar hebben we een nieuwe functie geïntroduceerd, genaamd locatie-extensies, voor diegenen onder u die online advertenties gebruiken om verkeer naar hun fysieke locaties te genereren. Deze functie biedt u de mogelijkheid informatie als de naam, het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf in uw bestaande tekstadvertenties op te nemen. Wanneer een potentiële klant een zoekopdracht uitvoert, worden zijn of haar locatie of zoektermen dynamisch afgestemd op uw bedrijfslocaties, waarna de meest relevante locatie wordt weergegeven in uw advertentie op Google.nl of Google.be en in Google Maps.

Locatie-extensies zijn de nieuwe en verbeterde manier om lokale advertenties weer te geven en we zullen dan ook spoedig de lokale bedrijfsadvertenties in uw AdWords-account om gaan zetten naar advertenties die compatibel zijn met locatie-extensies. Omdat we u voldoende tijd willen geven om vertrouwd te raken met de nieuwe functie, geven we u vandaag al een vooraankondiging van de naderende omzetting. Klik hier voor meer informatie.

Om deze omzetting zo soepel mogelijk voor u te laten verlopen, bieden we de volgende opties:

1. Upgrade uw lokale bedrijfsadvertenties naar tekstadvertenties met locatie-extensies.

Als u optimaal wilt profiteren van de voordelen van locatie-extensies en een naadloze omzetting wilt van uw bedrijfsadvertenties, raden we u aan uw advertenties bij te werken via vijf eenvoudige stappen, die op onze website worden beschreven.

2. Automatische omzetting van uw lokale bedrijfsadvertenties.

Als u zelf geen actie onderneemt, zullen de komende weken voor al uw campagnes die lokale bedrijfsadvertenties bevatten, automatisch locatie-extensies worden ingeschakeld met de adressen uit uw lokale bedrijfsadvertenties. We zullen tevens uw lokale bedrijfsadvertenties vervangen door nieuwe advertenties die compatibel zijn met locatie-extensies. Nu worden uw adressen, indien relevant, weergegeven bij de standaard tekstadvertenties in uw campagne. De omgezette lokale bedrijfsadvertenties blijven gekoppeld aan één adres en worden uitsluitend vertoond aan personen die zich in de buurt van dat adres bevinden.

We hebben van velen van u die al zijn overgestapt op locatie-extensies, vernomen dat het campagnebeheer en het aantrekken van klanten in hun gebied eenvoudiger en effectiever is geworden. Locatie-extensies bieden u een grotere dekking en lokale relevantie doordat u dezelfde advertenties gebruikt voor al uw bedrijfslocaties, zonder de overheadkosten van afzonderlijke advertenties voor elke locatie. Ga naar de pagina met de voordelen van locatie-extensies voor meer informatie over andere manieren waarop locatie-extensies uw campagnes kunnen verbeteren. We hopen dat u door deze veranderingen meer lokale klanten zult bereiken met uw advertenties en we stellen uw feedback over deze overgang zeer op prijs. Deel uw opmerkingen en suggesties over dit proces via dit formulier.