Eind vorig jaar kondigden we een bètaversie van het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden aan. Het bijgewerkte hulpprogramma levert extra functionaliteit en een gestroomlijnde manier voor het vinden van nieuwe zoekwoorden voor uw account. Sindsdien hebben we hard gewerkt aan het behalen van ons langetermijndoel om al uw favoriete functies uit het Hulpprogramma voor zoekwoorden en het Hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten te combineren tot één allesomvattend hulpprogramma.

Onlangs hebben we ons plan gepost om definitief over te stappen naar dit bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden. We zijn nu klaar voor de laatste stap - de opname van het Hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten.

We denken dat dit het juiste moment is om deze uiteindelijke overstap te maken omdat u nu veel van uw favoriete functies uit het Hulpprogramma voor zoekwoorden en het Hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten kunt vinden in het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden.

In de komende weken blijven beide hulpprogramma's beschikbaar in hun huidige vorm en daarna worden gebruikers doorgestuurd naar het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden. We zullen weer een bericht posten wanneer de overstap is voltooid en de bètafase van het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden is afgerond (het woord 'bijgewerkte' wordt dan uit de naam verwijderd).

Het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden heeft een aantal voordelen in vergelijking met de oudere hulpprogramma's.
  • Flexibele zoekopties: u kunt zoeken op elke combinatie van zoekwoord, website/URL en categorie (indien beschikbaar) en één set resultaten ontvangen
  • Zoekwoorden eenvoudig verfijnen: u kunt resultaten filteren op woord of zoektype
  • Geavanceerde opties: u kunt statistieken weergeven voor mobiel zoeken en gegevensfilters gebruiken op basis van lokale zoekopdrachten, zoek- en advertentieaandeel en nog veel meer
We hebben rekening gehouden met uw feedback en hebben enkele volledig nieuwe functies toegevoegd:
  • Dubbele zoekwoorden verwijderen: wanneer u het Hulpprogramma voor zoekwoorden opent vanuit een advertentiegroep, worden zoekwoorden die al in die advertentiegroep staan, weergegeven met de melding 'Staat al in deze advertentiegroep'.
  • Uitsluitingszoekwoorden toevoegen: u kunt zoekwoordideeën nu gemakkelijk toevoegen als uitsluitingszoekwoorden, rechtstreeks vanuit de lijst met zoekwoordideeën. Klik op een zoekwoord en gebruik de vervolgkeuzelijst om het uitsluitingszoekwoord te selecteren en op te slaan.
We blijven werken aan de verbetering van het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden zodat we dit nog nuttiger voor u kunnen maken. Probeer het eens uit als u nog niet profiteert van de nieuwe weergave en functies. U kunt het hulpprogramma zo nodig altijd openen zonder u aan te melden bij AdWords. Voor de beste resultaten moet u het hulpprogramma echter openen vanuit uw account. Klik op de link 'Hulpprogramma voor zoekwoorden' op het tabblad 'Mogelijkheden'. Ga naar het Helpcentrum van AdWords voor volledige instructies voor het openen en gebruiken van het hulpprogramma.