Eerder dit jaar hebben we de click-to-call-functie in locatie-extensies voor advertenties in het zoeknetwerk geïntroduceerd. Deze advertenties kunnen worden weergegeven op mobiele apparaten met volledige internetbrowser. Vandaag kunnen we nog meer manieren aankondigen waarop locatie-extensies kunnen worden gebruikt om lokale gebruikers onderweg aan te spreken, ongeacht of deze gebruikers hun telefoons gebruiken om onderweg te internetten of om hun favoriete mobiele toepassingen te gebruiken.

Veel mobiele gebruikers maken gebruik van kaarten om een bedrijf te vinden en de routebeschrijving op hun telefoon te bekijken, bijvoorbeeld via Google Maps. Met locatie-extensies kunt u nu uw bedrijfslocatie en telefoonnummer laten weergeven in een advertentie met een uitvouwbare kaart die kan worden weergegeven op mobiele websites en in mobiele toepassingen in het Google Display Netwerk. De advertentie wordt weergegeven als een tekstadvertentie van bannerformaat met een bedrijfspictogram. De advertentie kan worden uitgevouwen om uw bedrijfslocatie weer te geven in een Google-kaart, samen met uw advertentietekst, telefoonnummer met click-to-call-functie en een optie om een routebeschrijving te bekijken. Aangezien advertenties op basis van de specifieke locatie van de gebruiker kunnen worden weergegeven, krijgt een potentiële gebruiker het telefoonnummer en de kaart te zien van de winkellocatie die het dichtst bij die gebruiker in de buurt is. Door mobiele gebruikers meer mogelijkheden te bieden waarop ze contact kunnen leggen met uw bedrijf, kunt u hiermee meer verkeer naar uw winkel, meer bezoeken aan uw website of meer telefoontjes naar uw bedrijf genereren.Met deze nieuwe advertentie-indeling kunt u uw advertentiecampagnes uitbreiden naar het zeer actieve mobiele gebruikerspubliek. U kunt hen bereiken met relevante lokale informatie op het moment dat ze hun favoriete toepassingen gebruiken of websites bekijken om te zien wat voor weer het wordt, om het laatste nieuws te lezen, om online games te spelen en nog veel meer. U ontvangt veel waar voor uw geld wanneer u adverteert met locatie-extensies op mobiele apparaten, aangezien er alleen kosten worden gegenereerd wanneer een gebruiker op uw telefoonnummer klikt om uw bedrijf te bellen of klikt om uw website te bezoeken. Er worden geen kosten gegenereerd wanneer gebruikers klikken om de kaart uit te vouwen om een routebeschrijving te bekijken. De kosten voor een klik om uw bedrijf te bellen zijn gelijk aan de kosten voor een klik om uw website te bezoeken.

Aan de slag met locatie-extensies voor mobiele toepassingen en websites

Als u locatie-extensies met de uitvouwbare kaartoptie wilt weergeven in mobiele toepassingen en op mobiele websites, voert u de volgende drie eenvoudige stappen uit:

1. Zorg ervoor dat uw campagnes zijn aangemeld voor het Google Display Netwerk. Als praktische tip raden we u aan afzonderlijke campagnes met locatie-extensies met click-to-call-optie te maken voor het zoeknetwerk en het Display Netwerk.2. Stel locatie-extensies in en voeg uw zakelijke telefoonnummer en adres toe. Upload ook een logo of pictogram voor uw bedrijf of maak een keuze uit de standaard beschikbare pictogrammen. Als er geen pictogram wordt geselecteerd, wordt een standaardpictogram weergegeven in uw advertentie.3. Controleer of u er in uw campagne-instellingen voor heeft gekozen uw advertenties weer te geven op iPhones en andere mobiele apparaten met volledige internetbrowser.Dat is alles. U hoeft geen ervaring met programmeren te hebben om de kaart te maken: wij genereren automatisch een kaart voor u op basis van uw bedrijfslocatie.