Als u eenmaal behoorlijk wat tijd en moeite heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van een AdWords-campagne die u kan helpen uw advertentiedoelen te bereiken, moet u ervoor zorgen dat u de prestaties van uw campagne regelmatig controleert en indien nodig wijzigingen aanbrengt. Misschien ziet u er tegenop om uw campagne te veranderen, maar laat u hierdoor niet afschrikken. Voor het beste resultaat en een goede ROI (rendement op investering) voor uw bedrijf is het uitermate belangrijk dat u de tijd neemt om de resultaten te analyseren en uw zoekwoorden, advertenties en de structuur van uw campagnes op basis van die resultaten aan te passen.

Neem geen beslissingen over het aanpassen van uw campagne op basis van het aantal klikken dat uw advertenties hebben ontvangen. Als het uw doel is om meer verkopen en leads te genereren, moet u ook het aantal conversies bijhouden, met Google Analytics of de functie Conversies bijhouden van AdWords .

Als u een nieuwe campagne heeft gemaakt, moet u deze eerst een tijdje uitvoeren zodat u voldoende prestatiegegevens kunt verzamelen. Kijk naar de klikfrequentie of het aantal conversies dat elke advertentie genereert. U kunt deze informatie vinden op het tabblad 'Campagnes' > 'Advertenties' in uw account. Bekijk welke advertenties de beste prestaties hebben geleverd, pas advertenties aan die niet goed hebben gepresteerd en gebruik uw meest succesvolle advertenties als sjabloon voor nieuwe advertenties.

Kijk vervolgens eens naar het tabblad 'Zoekwoorden'. Controleer ook hier het aantal conversies en het aantal klikken. Het is misschien een goed idee zoekwoorden te verwijderen die geen relevant verkeer genereren en een paar uitsluitingszoekwoorden toe te voegen waarmee u ongewenste klikken kunt voorkomen. Kijk daarnaast eens goed naar het zoektype van uw zoekwoorden.

Nadat u alle wijzigingen heeft doorgevoerd en opgeslagen, voert u de campagne enige tijd uit en herhaalt u het hele proces.

De sleutel tot succes met AdWords is regelmatig te testen wat wel en niet werkt voor uw bedrijf. We raden u aan uw account een keer per week te controleren om ervoor te zorgen dat uw budget zo effectief mogelijk wordt ingezet voor uw bedrijf.

Mireya Semelas, het Google AdWords-team