Zoals u misschien weet, is YouTube enige tijd geleden 5 jaar geworden. YouTube is nu de op één na grootste zoekmachine ter wereld* (alleen Google is groter). Er worden elke dag 2 miljard video's bekeken door 455 miljoen gebruikers, waarvan 35% wel eens iets heeft gekocht waarvoor ze een advertentie op YouTube hebben gezien**.

Wist u dat u op YouTube - net als op Google.nl - mensen kunt bereiken met AdWords-advertenties terwijl ze informatie zoeken en bekijken die te maken heeft met uw bedrijf? In dit bericht laten we u zien hoe u de precisie van het zoeknetwerk kunt combineren met de emotie van video.

Er zijn drie eenvoudige stappen die u moet uitvoeren als u YouTube wilt targeten met AdWords:

1) Zorg ervoor dat u op YouTube te vinden bent met een gratis kanaal dat als de bestemmingspagina voor uw gesponsorde video's kan dienen.

2) Bereik zoekende gebruikers met gesponsorde video's
Een van de belangrijkste manieren waarop gebruikers video's op YouTube ontdekken, is door te zoeken. Net als advertenties op Google.nl worden gesponsorde videoadvertenties op YouTube weergegeven naast de zoekresultaten. En ook hier betaalt u alleen wanneer gebruikers daadwerkelijk op uw video klikken. Uw video's worden boven of rechts van de zoekresultaten weergegeven in het gedeelte voor gesponsorde video's.Targetingtype: zoekwoordtargeting vanuit AdWords-account
Prijsmodel: veiling met CPC-biedingen

We hebben een speciaal hulpprogramma voor zoekwoordideeën voor YouTube ontwikkeld om u te helpen een goede zoekwoordenlijst samen te stellen. Als u stapsgewijze instructies nodig heeft om uw eerste campagne met gesponsorde video's te maken, gaat u naar ads.youtube.com.

3. Spreek gebruikers aan terwijl ze YouTube-video's bekijken
Met InVideo-advertenties kunt u de aandacht van gebruikers trekken terwijl ze video's bekijken. Selecteer de video's waarin u uw YouTube-advertenties wilt laten weergeven met het hulpprogramma voor videotargeting. U kunt tekstadvertenties of beeldadvertenties met een statische afbeelding van 480 x 70 pixels gebruiken die u rechtstreeks vanuit uw AdWords-account kunt uploaden met het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties. Zoals u in het onderstaande voorbeeld kunt zien, kunt u ook een optionele begeleidende advertentie van 300 x 250 pixels toevoegen die rechts van de video met uw InVideo-overlay wordt weergegeven.


Targetingtype: plaatsings- of contexttargeting
Prijsmodel: CPC of CPM

U bent er nu helemaal klaar voor om uw doelgroep via dit medium te bereiken en uw campagnes uit te breiden naar de grootste videocommunity ter wereld.

Raadpleeg het advertentiecentrum van YouTube en het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie over adverteren via YouTube.

* Bron: Google & OTX, The Traveller's Road to Decision: juni 2009

**Bron: YouTube Insight 2009, een gids van Entertainment Media Research die marketeers laat zien hoe zij de mogelijkheden van YouTube optimaal kunnen benutten

Agnieszka Kiona, AdWords Account Strategist