We hebben onlangs op Google I/O aangekondigd dat we click-to-call-advertenties in de komende weken zullen uitbreiden naar mobiele inhoud en toepassingen in het Google inhoudsnetwerk. Of uw potentiële klanten nu het laatste nieuws lezen, sportuitslagen bekijken of een gedownloade game op hun telefoon spelen, u kunt hen altijd bereiken met relevante advertenties waarmee ze uw bedrijf met één klik kunnen bellen.

Voordelen

Zoals degenen onder u die al gebruik maken van click-to-call-advertenties in het zoeknetwerk wellicht weten, kan het bieden van een belfunctie u helpen meer relevante leads en conversies te genereren, aangezien bellende klanten vaak eerder geneigd zijn een aankoop te doen. Als u een telefoonnummer aan uw advertenties toevoegt, krijgt uw bedrijf een professionelere uitstraling. Dit leidt vaak tot betere klikfrequenties en meer telefoontjes en bezoeken aan uw website. Bovendien is het instellen van click-to-call-advertenties voor mobiele inhoud en toepassingen bijzonder eenvoudig, ook als u nog niet eerder heeft geadverteerd met mobiele of click-to-call-advertenties of zelfs nog nooit in het inhoudsnetwerk van Google heeft geadverteerd.

Aan de slag

Als u aan de slag wilt met click-to-call voor mobiele toepassingen en inhoud, voert u deze drie korte stappen uit:

1. Zorg ervoor dat uw campagnes zijn aangemeld voor het inhoudsnetwerk. Dit kunt u doen door 'Alle beschikbare sites' te selecteren of specifiek de optie 'Inhoudsnetwerk' in uw campagne-instellingen te selecteren.2. Stel telefoonextensies in en voeg uw zakelijke telefoonnummer toe.Click-to-call-advertenties voor mobiele inhoud en toepassingen ondersteunen momenteel alleen telefoonextensies en geen locatie-extensies.

3. Zorg ervoor dat uw advertenties worden weergegeven op mobiele apparaten met volledige internetbrowser.Uw prestaties verbeteren

Zodra u alles heeft ingesteld, raden we u aan uw resultaten bij te houden en te experimenteren. Met onze krachtige rapportagefunctie kunt u het aantal telefoontjes bekijken dat u ontvangt op campagne-, advertentiegroep- en zoekwoordniveau, zodat u uw campagnes eenvoudig kunt bijhouden en verbeteren. Houd er wel rekening mee dat u voor een telefoontje hetzelfde bedrag betaalt als voor een klik. Het is daarom een goed idee om nieuwe campagnes voor mobiele inhoud op te zetten om echt te kunnen bepalen wat wel en niet werkt.

Plannen voor meer innovatieve indelingen voor mobiele advertenties

We hebben op Google I/O ook een voorproefje laten zien van onze nieuwe uitbreidbare advertentieblokken waarin video's of afbeeldingen bij inhoud en toepassingen worden weergegeven op mobiele apparaten met volledige internetbrowser. Deze nieuwe advertentieblokken bieden u meer advertentieruimte en bieden potentiële klanten de mogelijkheid op de advertentie te reageren zonder hun pagina of positie kwijt te raken in de inhoud of toepassing die ze aan het bekijken zijn. Wanneer mensen op de afspeelknop van een video in het advertentieblok klikken, wordt deze afgespeeld via de YouTube-toepassing of videospeler op hun apparaat. Zodra gebruikers de video sluiten, wordt hun mobiele site of toepassing precies weer zo weergegeven als toen ze deze tijdelijk verlieten. Deze nieuwe indelingen worden eerst als onderdeel van een bètafase voor Amerikaanse adverteerders ingevoerd, maar we hopen ze snel algemeen beschikbaar te kunnen stellen.

De opties voor mobiel adverteren die adverteerders tot hun beschikking hebben, zijn zeer divers en we dragen graag nieuwe mogelijkheden bij aan dit snel ontwikkelende en competitieve ecosysteem voor mobiele advertenties. We zullen blijven innoveren met nieuwe indelingen voor mobiele advertenties die u kunnen helpen uw doelgroep beter en op relevantere en effectievere manieren te bereiken. Zo kunnen we de wereld van mobiel adverteren voor iedereen beter maken.