In het afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in display-advertenties en hebben we gemerkt dat steeds meer adverteerders Google gebruiken om displaycampagnes weer te geven. We hebben nieuwe functies en targetingopties geïntroduceerd en gedetailleerdere meet- en rapportagemogelijkheden ontwikkeld. Om display-adverteerders meer mogelijkheden te bieden om hun advertenties weer te geven, hebben we via Google AdSense en DoubleClick Ad Exchange meer uitgeverssites toegevoegd aan ons advertentienetwerk van meer dan een miljoen sites. Adverteerders geven ondertussen nog steeds advertenties weer op YouTube en onze eigen productwebsites. Om ons uitgebreide aanbod van displaymedia overzichtelijker te maken voor adverteerders en advertentiebureaus, hebben we een overkoepelende naam bedacht voor al deze sites: het Google Display Netwerk.

Het Google Display Netwerk bestaat uit alle sites (behalve zoeksites) waarop adverteerders via Google advertentieruimte kunnen aanschaffen, waaronder YouTube, Google-properties zoals Google Finance, Gmail, Google Maps en Blogger en meer dan een miljoen mobiele, web-, video- en gamingpartners. Onder deze displaypartners vallen alle partnersites voor AdSense en DoubleClick Ad Exchange waarop tekst- en/of display-advertenties kunnen worden weergegeven. Het Google Display Netwerk biedt ondersteuning voor alle advertentie-indelingen (tekst-, beeld-, rich media- en videoadvertenties), zodat adverteerders hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en gebruikers overal op internet op verschillende manieren kunnen aanspreken.

Adverteerders kunnen advertentieruimte in het Google Display Netwerk aanschaffen via ons veilingsysteem in AdWords door een bod voor de gewenste advertentieplaatsingen in te stellen. Advertentieruimte op YouTube en Google Finance kunnen adverteerders inkopen in overleg met hun Google-accountteam. Er verandert dus niets aan de manier waarop adverteerders advertentieruimte kunnen inkopen op deze websites.

In de komende weken wordt deze wijziging ook zichtbaar in de AdWords-interface, zodat er vanaf dat moment 'Google Display Netwerk' staat waar voorheen 'Inhoudsnetwerk van Google' werd weergegeven. Daarnaast hebben we een nieuwe website gelanceerd met een overzicht van de websites die beschikbaar zijn in het Google Display Netwerk en de voordelen die dit netwerk u te bieden heeft.

We proberen voortdurend de beste oplossingen voor display-advertenties te bieden en we hopen nieuwe functies aan het Google Display Netwerk te kunnen toevoegen die adverteerders zullen helpen hun doelen te bereiken.

Neal Mohan, Vice President Product Management