Als u onlangs een Google AdWords-coupon heeft ontvangen en wilt weten hoe u deze kunt activeren of tot wanneer deze geldig is, vindt u het antwoord hieronder, in de veelgestelde vragen over coupons.

Hoe kan ik mijn coupon activeren?

1. Meld u aan bij uw account.
2. Klik op de link ’Voorkeuren voor factureren’ in het menu ’Facturering’.
3. Geef uw code op in het veld ’Code inwisselen’ onder de menuoptie ’Promotiecodes’.
4. Klik op 'Inwisselen'.
5. Controleer uw saldo onder 'Betalingsoverzicht' op het tabblad 'Facturering'. Het bedrag wordt weergegeven als een servicecorrectie.

Kan ik mijn coupon in elk account activeren?

Op enkele uitzonderingen na kunnen de promotiecoupons alleen worden ingewisseld door diegenen die zich persoonlijk hebben geregistreerd bij het Google AdWords-programma, indien hun account niet ouder is dan veertien dagen op het moment dat de coupon wordt ingewisseld. Een andere voorwaarde is dat het factuuradres is geregistreerd in Nederland of België (afhankelijk van waar u zich bevindt).

Het promotietegoed is niet overdraagbaar en mag niet worden verkocht of verhandeld. Er kan slechts één promotietegoed per klant worden ingewisseld.

Lees de beschrijving van de promotie altijd goed door. Indien de voorwaarden van een bepaalde promotie afwijken, wordt u hierover in de beschrijving geïnformeerd.

Wat houdt de vervaldatum van de promotiecoupon in?

Promotiecoupons zijn geldig tot drie maanden na de datum van uitgifte. De precieze vervaldatum vindt u in de beschrijving van de promotie. De coupon moet vóór de vervaldatum worden geactiveerd, maar er geldt geen beperking voor de termijn waarbinnen het tegoed moet worden verbruikt.

Wanneer wordt het promotiebedrag bijgeschreven op mijn account?

De waarde van de promotiecoupon wordt op uw account bijgeschreven nadat u uw factuurgegevens heeft ingevoerd en de code heeft verzonden.

Als u heeft gekozen voor achteraf betalen, worden de activeringskosten van €10 (of het equivalent in lokale valuta) afgetrokken van het bedrag van de promotiecoupon.

Als u heeft gekozen voor vooruitbetalen, moet u eerst een minimum bedrag van €10 overmaken naar uw account. Zodra wij deze betaling hebben ontvangen, wordt uw account geactiveerd en wordt het bedrag van de promotiecoupon op uw account bijgeschreven. De activeringskosten worden van het vooraf betaalde bedrag afgetrokken.

Hieronder vindt u meer informatie over betalingsopties:

1. Vooruitbetalen
- Overboeking
- Creditcard

2. Achteraf betalen
- Creditcard
- Automatische incasso

Zodra het promotietegoed is verbruikt, wordt u gefactureerd voor de verdere kosten van uw campagnes. Als u niet méér kosten wilt maken dan uw promotietegoed, kunt u op elk gewenst moment uw campagnes onderbreken om uw advertentieactiviteiten te beëindigen.

Lees ook de Algemene voorwaarden voor meer informatie. Als u nog meer wilt weten, kunt u ook terecht in het Privacycentrum van Google.