Indien u als adverteerder op lokaal niveau actief bent, willen potentiële klanten die op hun mobiele telefoons zoeken misschien liever uw bedrijf bellen dan uw website bezoeken. Bellen is een eenvoudige manier waarop potentiële klanten u kunnen bereiken, of het nu is voor het plaatsen van een bestelling, het maken van een reservering of het stellen van een vraag over uw services. De nieuwe click-to-call functionaliteit biedt een voordeel dat adverteren op mobiele telefoons onderscheidt van normaal online adverteren.U kunt het klanten nu nog gemakkelijker maken u te bellen en bovendien bijhouden hoeveel telefoongesprekken u via uw advertenties ontvangt. U kunt een locatiespecifiek zakelijk telefoonnummer laten opnemen in advertenties die worden weergegeven op mobiele apparaten met volledige internetbrowser. Klikken op het nummer om uw bedrijf te bellen is voor gebruikers net zo gemakkelijk als klikken op een link om uw website te bezoeken. En aangezien advertenties op basis van de specifieke locatie van de gebruiker kunnen worden weergegeven, krijgt een potentiële gebruiker het klikbare telefoonnummer te zien van uw bedrijfslocatie die het dichtst bij die gebruiker in de buurt is.

Voor de adverteerders uit onze bètatest zijn de resultaten bijzonder positief gebleken: hun klikfrequenties verbeterden met gemiddeld 5-30%. Bovendien ontvingen veel adverteerders naast de extra telefoontjes ook meer klikken naar hun website.

Voer de volgende twee stappen uit om een zakelijk click-to-call-telefoonnummer weer te geven in advertenties op mobiele apparaten met volledige internetbrowser:

1. Stel locatie-extensies in en voeg uw zakelijke telefoonnummer toe. Klanten kunnen klikken om uw dichtstbijzijnde bedrijfslocatie te bellen.2. Controleer of u er in uw campagne-instellingen voor heeft gekozen
uw advertenties weer te geven op iPhones en andere mobiele apparaten met volledige internetbrowser.Indien uw campagnes al op deze manier zijn ingesteld, worden uw telefoonnummers automatisch in click to-call-advertenties weergegeven op mobiele apparaten met volledige internetbrowser. De kosten voor een klik om uw bedrijf te bellen zijn gelijk aan de kosten voor een klik om uw website te bezoeken.

Bekijk hoeveel gesprekken u via uw advertenties heeft ontvangen:
1.Ga naar het tabblad met het overzicht van uw campagnes in uw AdWords-account.
2.Klik op de vervolgkeuzelijst 'Filter en weergaven' en selecteer 'Segmenteren op'.
3.Selecteer vervolgens 'Kliktype'.
In dit rapport ziet u hoeveel klikken en gesprekken u heeft ontvangen. U kunt het aantal ontvangen gesprekken bekijken op campagne-, advertentiegroep- of zoekwoordniveau.

Als er al telefoonnummers in locatie-extensies zijn ingesteld in uw campagnes en u uw advertenties laat weergeven op mobiele apparaten met volledige internetbrowser, maar u zich wilt afmelden voor de click-to-call-functie, verwijdert u het telefoonnummer uit uw locatie-extensies in AdWords.