Als u wilt bijhouden wat het rendement van uw investering (ROI) in AdWords is, moet u kunnen bekijken welke zoekwoorden, advertenties en campagnes tot conversies leiden op uw site. Als u gebruikmaakt van Google Analytics, kunt u uw doelen en transacties in Google Analytics importeren in uw AdWords-account en deze gebruiken als conversie-acties. Op die manier kunt u rechtstreeks vanuit de AdWords-interface het rendement van uw AdWords-campagnes monitoren. In het verleden moest u hiervoor apart Conversies bijhouden in AdWords installeren om deze functie te kunnen gebruiken.

Voor nieuwe gebruikers van Conversies bijhouden: een 'conversie' vindt plaats wanneer een bezoeker van uw site een gewenste actie voltooit, zoals de aanschaf van een product of een verzoek om een offerte. Een conversie lijkt veel op een doel of transactie in Google Analytics en is van cruciaal belang voor het beoordelen van het ROI uit uw bestedingen op het gebied van online reclame.

Een van de voordelen van het importeren van uw doelen en transacties van Google Analytics in AdWords is dat u deze kunt gebruiken met de Conversion Optimizer, een hulpprogramma van AdWords voor CPA-bieden dat adverteerders helpt meer conversies uit AdWords te halen. Conversion Optimizer maakt het een stuk gemakkelijker om uw biedingen in AdWords te beheren en maximale resultaten te behalen.

U kunt als volgt aan de slag gaan met het importeren van uw doelen en transacties uit Google Analytics in AdWords:

Uw accounts koppelen, delen inschakelen en een doel instellen

Als eerste moet u uw Google Analytics- en AdWords-accounts koppelen en minimaal één doel maken in Google Analytics of minimaal één transactie in Google Analytics monitoren. Ook moet u het delen van gegevens inschakelen in Google Analytics door de volgende stappen uit te voeren.

1. Meld u aan bij uw Google Analytics-account.
2. Klik op 'Instellingen voor account en gegevens delen bewerken'.
3. Zorg ervoor dat u ten minste de optie 'Uitsluitend bij andere Google-producten' selecteert bij 'Mijn Google Analytics-gegevens delen'.
4. Klik op 'Wijzigingen opslaan' om het proces te voltooien.

Uw doelen importeren in AdWords

1. Ga vanuit uw AdWords-account naar de pagina 'Conversies'.
2. Klik op 'Importeren uit Google Analytics'.
3. Selecteer de gewenste doelen of transacties in de lijst.
4. Bewerk de naam van de actie zodat u de doelen kunt identificeren in uw AdWords-rapporten.
5. Klik op 'Importeren' onder aan de tabel om uw bewerkingen te voltooien.

Dat is alles. Uw geïmporteerde doelen en transacties worden nu weergegeven in uw account, samen met meetcriteria voor conversies in AdWords. U kunt deze gegevens gebruiken om te bepalen welke advertenties, zoekwoorden en campagnes het beste rendement (ROI) opleveren en vervolgens uw campagnes optimaliseren op basis van deze informatie.