Wanneer u op zoek bent naar gedetailleerde gegevens over uw campagneprestaties, weet u dat u altijd terecht kunt in het Rapportcentrum. Rapporten met dimensies zoals geografische prestaties en prestaties per uur (aantal vertoningen, klikken, CTR, gemiddelde CPC en kosten) kunnen u nieuwe inzichten bieden op basis van statistieken die niet beschikbaar zijn op het tabblad 'Campagnes'.

Er kleven echter ook enkele nadelen aan het gebruik van het Rapportcentrum: het duurt vrij lang om aangepaste rapporten in te stellen en uit te voeren, en vervolgens moet u weer teruggaan naar het tabblad 'Campagnes' om actie te ondernemen naar aanleiding van de inzichten die u uit de rapporten haalt.

We willen deze nadelen aanpakken door geavanceerde prestatiegegevens beter te integreren met het campagnebeheer. In plaats van een rapport voor positieprestatie uitvoeren, kunt u uw automatische plaatsingen nu beheren op het tabblad 'Netwerken'. En in plaats van een rapport voor zoekopdrachtprestaties uitvoeren, kunt u de optie 'Zoektermen weergeven' op het tabblad 'Zoekwoorden' gebruiken om te zien voor welke zoekopdrachten uw advertenties worden geactiveerd.

Daarnaast kunt u de nieuwe segmenteringsfuncties gebruiken om uw gegevens vanuit de campagnebeheerinterface naar eigen wens in te delen. Klik op het menu 'Filter en weergaven' boven uw statistieken en selecteer de optie 'Segmenteren op' om de beschikbare detailniveaus te bekijken.

De beschikbare segmenteringsopties zijn afhankelijk van wat u bekijkt: zoekwoorden, advertentiegroepen of campagnes. Als u zoekwoorden bekijkt, kunt u segmenteren op zoektype. Als u campagnes of advertentiegroepen bekijkt, kunt u segmenteren op netwerk om uw prestaties op Google en sites van zoekpartners snel te vergelijken met uw prestaties in het inhoudsnetwerk.

Naast deze segmenteringsopties hebben we onlangs tijdgerelateerde segmentering geïntroduceerd voor uw campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden. U kunt statistieken nu onderverdelen per dag, week, maand, kwartaal of jaar om vast te stellen wanneer wijzigingen in uw prestaties precies plaatsvinden. Als u in uw prestatiegrafieken bijvoorbeeld een plotselinge daling in het aantal klikken ziet, kunt u segmenteren op dag om te kijken of veranderingen in andere statistieken kunnen verklaren waarom dit is gebeurd.

U kunt ook segmenteren op dag van de week. Deze optie is met name handig als u hulp nodig heeft bij uw advertentieplanning. Probeer uw prestaties in de afgelopen maanden eens te segmenteren: als uw prestaties op een bepaalde dag van de week significant anders zijn, kunt u uw biedingen aanpassen aan dit afwijkende gebruikersgedrag.

In de komende maanden zullen we nog meer gegevens uit het Rapportcentrum op het tabblad 'Campagnes' introduceren. Wanneer u vanaf nu op zoek bent naar inzichten waarmee u uw prestaties kunt verbeteren, hoeft u dus niet meer ver te zoeken!