Voor heel veel webshops is dit de drukste periode van het jaar, dus vonden wij het een goed idee een aantal tips te verzamelen die u helpen de last-minute conversies voor Kerst en Nieuwjaar binnen te halen. Deze tips kunt u snel en eenvoudig toepassen, en kunnen een grote impact hebben op de prestaties van uw advertenties.

1) Controleer uw campagnebudgetten!
Als uw campagnes regelmatig het dagbudget bereiken, kan het zijn dat uw advertentie niet wordt vertoond voor elke zoekopdracht met uw zoekwoorden. Plan dus extra budget in voor het verhoogde verkeer in deze feestperiode om eventuele bijkomende verkoop niet te mislopen.

2) Detailhandelaars, vertoon je advertenties ook na 25 december!
In 2008 hebben we vastgesteld dat het verkeer naar detailhandelwebsites significant toenam op de dagen na Kerstdag. Dit is dus een grote kans om te profiteren van de verhoogde internetactiviteit in deze periode. Hieronder ziet u een grafiek van Google Insights for Search voor zoekvolumes voor zoektermen gerelateerd aan “verkoop” in Nederland in December 2008. Lees meer over Insights for Search in onze eerdere blogpost.


3) Controleer welke advertenties en zoekwoorden het beste presteren in uw campagnes!
Indien een bepaalde call-to-action of een special aanbod in uw advertenties meer klanten blijken aan te trekken dan andere advertentieboodschappen, probeer deze dan ook uit in uw minder goed presterende advertenties om te zien of dit een positieve invloed heeft op het gebruikersgedrag.

4) Ten slotte, als uw budget beperkt is maar u wilt uw uitgaven strategisch beheren, filter uw zoekwoorden dan op prestatie-indicatoren zoals succespercentage of klikfrequentie (CTR)!
Als u uw dagbudget elke dag bereikt, kunt u de zoekwoorden die minder goed presteren tijdens de feestperiode onderbreken, waardoor uw advertenties vaker kunnen worden vertoond voor de goed presterende zoekwoorden.

We hopen dat u deze tips nuttig vind, en dat uw AdWords-advertenties u helpen bij bij een geslaagde Kerstperiode!
Tip: bekijk ook de opname van onze Kerstwebinar online.