In navolging van de verbeteringen die we het afgelopen jaar in AdWords hebben aangebracht, hebben we onlangs bètaversies uitgebracht van de bijgewerkte hulpprogramma's voor zoekwoorden en plaatsingen.

De kernfunctionaliteit van deze hulpprogramma's is behouden gebleven, maar we hebben enkele nieuwe functies toegevoegd, waardoor ze hopelijk nog nuttiger voor u zijn.

Het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden (bètaversie)
Deze nieuwe versie van het Hulpprogramma voor zoekwoorden combineert de functionaliteit van het Hulpprogramma voor zoekwoorden en het Hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten. Dit betekent dat u ideeën voor zoekwoorden krijgt op basis van zoekwoorden die u invoert, de inhoud van uw website en zoekopdrachten van gebruikers, en dit alles op één plek. Ook nieuw is de mogelijkheid om te zoeken op zoekwoord, website/URL of beide in plaats van deze zoekopdrachten afzonderlijk te moeten uitvoeren. Daarnaast ziet u alle zoektypen voor een zoekwoord tegelijk, zodat u de statistieken voor elk zoektype gemakkelijker kunt vergelijken. Wanneer u de uiteindelijke lijst met zoekwoorden heeft samengesteld, kunt u de resultaten van alle zoekwoorden in de tabel of alleen van geselecteerde zoekwoorden downloaden.

Het bijgewerkte Hulpprogramma voor plaatsingen (bètaversie)
Net als met het bijgewerkte Hulpprogramma voor zoekwoorden kunt u met het bijgewerkte Hulpprogramma voor plaatsingen nu plaatsingen zoeken op zoekwoord, website/URL of beide. U kunt bijvoorbeeld plaatsingen zoeken die alleen op youtube.com beschikbaar zijn en die ook videoplaatsingen zijn. Onder 'Geavanceerde opties' kunt u plaatsingen verder filteren op land of taal, vertoningen per dag, opgenomen advertentieformaten (de formaten die door de inhoudsuitgevers worden gehanteerd voor hun aangeboden plaatsingen) en demografische opties.

Het bijgewerkte hulpprogramma voor zoekwoorden is beschikbaar via een link in het huidige hulpprogramma voor zoekwoorden. Voor het bijgewerkte hulpprogramma voor plaatsingen gaat u naar het tabblad 'Mogelijkheden' en klikt u op de optie 'Meer hulpprogramma's' in het deelvenster 'Hulpprogramma's'. Vervolgens ziet u een link naar het bijgewerkte Hulpprogramma voor plaatsingen.

Deze links zullen binnen enkele weken beschikbaar zijn. Als u deze links in uw account ziet, raden we u aan de nieuwe versies van deze hulpprogramma's te testen!