De feestdagen staan voor de deur en online bedrijven en winkels zijn op zoek naar manieren om daar optimaal van te profiteren. Om u te helpen meer potentiële klanten te bereiken en te profiteren van deze gelegenheid, kunt u nu vanuit uw AdWords-account speciaal voor de feestdagen beeldadvertenties met animatie maken met behulp van het gratis Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties.

Ga als volgt te werk om het Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties te openen:

1. Meld u aan bij uw account op www.adwords.google.nl.
2. Selecteer de campagne en de advertentiegroep waarvoor u de beeldadvertenties wilt maken.
3. Klik op de knop 'Nieuwe advertentie' op het tabblad 'Advertentievarianten' en selecteer de optie 'Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties'.

Het enige wat u nu hoeft te doen om uw eigen beeldadvertentie te maken, is een ontwerpsjabloon selecteren in uw account. Schrijf uw bericht net zoals u doet bij tekstadvertenties, wijzig zo nodig de lettertypen en de kleuren, en upload een afbeelding die uw bedrijf vertegenwoordigt. Het hulpprogramma doet de rest.

Naast speciale thema's voor de feestdagen kunt u kiezen uit meer dan 150 verschillende sjablonen en een indeling zoeken die past bij uw bericht en uw bedrijf.


Op basis van uw keuze genereert het Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties zes versies van de beeldadvertentie met de standaardformaten (120 x 600, 160 x 600, 468 x 60, 300 x 250, 728 x 90 en 336 x 280 pixels). Uw bewegende beeldadvertenties zijn nu gereed voor weergave in het inhoudsnetwerk. Als u wilt controleren of u bent aangemeld bij het inhoudsnetwerk, gaat u in uw AdWords-account naar de pagina 'Campagne-instellingen' en kijkt u in het gedeelte 'Netwerken, apparaten en extensies'.

Tip: Lees de weergaveadvertentie website voor meer informatie over het maken en weergeven van weergaveadvertenties.

Als uw eigen beeld- of Flash-advertenties al worden weergegeven in een ander advertentienetwerk op internet, kunt u ook die advertenties direct uploaden en weergeven in het inhoudsnetwerk van Google. Voor meer informatie hierover, leest u dit artikel in het Helpcentrum.