De afgelopen maanden hebben we veel gesproken over de nieuwe AdWords-interface. We hebben uw feedback geanalyseerd en zijn daarin enkele algemene vragen en verzoeken tegengekomen, zoals:

'Ik heb een groot account. Het navigeren tussen tabbladen in de online gebruikersinterface kost veel tijd.'
'Ik wil meer dan honderd zoekwoorden tegelijk bekijken en of bewerken.'
'Hoe kan ik mijn advertentiegroep naar een andere campagne verplaatsen of mijn campagne naar een ander account verplaatsen?'
'Ik wil opmerkingen aan mijn wijzigingen toevoegen.'

Komen deze vragen u bekend voor? Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u sneller kunt navigeren en op efficiëntere wijze wijzigingen kunt aanbrengen in uw campagnes? Zo ja, dan hebben we goed nieuws voor u! De online gebruikersinterface is niet de enige mogelijkheid om toegang tot uw campagnes te krijgen en uw account te beheren. Voor de bovenstaande taken raden we u aan AdWords Editor te gebruiken.

Wat is AdWords Editor en hoe werkt dit programma?
AdWords Editor is een gratis programma voor Windows en Mac dat u hier kunt installeren. Om te beginnen, downloadt u uw account of de campagne(s) waaraan u wilt werken. Vervolgens brengt u offline in AdWords Editor alle gewenste wijzigingen aan. Pas nadat u klaar bent, gaat u weer online om de wijzigingen in het AdWords-systeem te uploaden. De gebruikersinterface van AdWords Editor heeft dezelfde structuur als de nieuwe online gebruikersinterface, zodat u er heel gemakkelijk in kunt navigeren.

Waarom zou ik AdWords Editor gebruiken?
Sneller navigeren: aangezien u offline werkt, kunt u in AdWords Editor veel sneller navigeren en werken dan in de online gebruikersinterface, omdat er geen laadtijden zijn wanneer u navigeert tussen de verschillende niveaus en elementen van uw account.

Efficiënt beheer van grote accounts: als u veel campagnes beheert en over omvangrijke lijsten met zoekwoorden beschikt, bijvoorbeeld omdat u voor een groot assortiment producten adverteert of een reclamebureau bent, is AdWords Editor het juiste hulpprogramma voor u. Het programma biedt meer opties voor het beheren van uw account en het in één keer wijzigen van een grote groep elementen via bulksgewijs bewerken.

Uitvoeren van ingewikkelde beheertaken: de AdWords Editor beschikt over meer opties voor complex beheer dan de online gebruikersinterface, waaronder geavanceerde zoek- en vervangfuncties en opties voor het zoeken naar dubbele zoekwoorden en het sorteren van zoekwoorden.

Wat zijn de belangrijkste functies van AdWords Editor?
- Offline werken op uw Mac of PC;
- Navigeren door een of meer accounts en deze opslaan;
- Snel grootschalige wijzigingen aanbrengen;
- Geavanceerd zoeken en bewerken;
- Opmerkingen aan uw wijzigingen toevoegen;
- Prestatiestatistieken bekijken en sorteren;
- Items kopiëren naar of verplaatsen tussen campagnes, advertentiegroepen en accounts;
- Een momentopname van uw account exporteren voor archivering of deze delen;
- Een archief of gedeeld bestand importeren en de voorgestelde wijzigingen bekijken.

In ons vervolgartikel volgende week gaan we uitvoerig in op de belangrijkste functies.

Waar kan ik meer informatie vinden?
* Lees onze AdWords Editor-handleiding in pdf-formaat;
* Druk de pagina AdWords Editor - Snel overzicht af; voor Windows hier en voor Mac hier;
* Bezoek het AdWords Editor Helpcentrum.