Ad Sitelinks is een nieuwe AdWords-functie waarmee u de waarde van uw bestaande AdWords-advertenties kunt vergroten door extra links aan te bieden naar inhoud die zich op dieper gelegen niveaus van uw site bevindt. Met Ad Sitelinks worden gebruikers niet allemaal naar dezelfde bestemmingspagina gestuurd. Er worden namelijk maximaal vier extra bestemmings-URL's voor uw (zoekgebaseerde) tekstadvertentie weergegeven waaruit gebruikers kunnen kiezen. Door gebruikers meer keuzemogelijkheden te geven, kunt u betere advertenties maken die nog relevanter zijn en die de waarde van uw merktermen en andere getargete zoekwoorden vergroten.Als u meerdere linkopties aanbiedt, kunt u gebruikers gemakkelijker toegang geven tot de diepere niveaus van uw sites. U kunt gebruikers naar specifieke websiteonderdelen leiden, zoals cadeauregisters, speciale aanbiedingen, seizoensgebonden promoties en winkellocaties. Met Ad Sitelinks kunnen uw klanten ook sneller toegang krijgen tot de informatie die ze belangrijk vinden. Ze worden geholpen de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn en worden tegelijkertijd dieper de conversietrechter ingeleid.

Let op! Hoewel Ad Sitelinks beschikbaar is voor alle adverteerders, wordt de optie voor het instellen van Ad Sitelinks alleen weergegeven voor adverteerders met advertenties die voldoen aan een bepaalde kwaliteitsdrempel.

Als uw account in aanmerking komt voor deze functie, vindt u de optie voor het instellen van Ad Sitelinks op het tabblad 'Campagne-instellingen'. De optie wordt weergegeven als 'Extra links naar mijn site weergeven' in het gedeelte 'Advertentie-extensies'.

Voor meer informatie over Ad Sitelinks, raadpleeg het AdWords Helpcentrum.