U denkt misschien dat december nog ver weg is, maar terwijl u nog eens geniet van de foto's van uw zomervakantie, plannen anderen vooruit en bereiden ze zich voor op de Sinterklaas- en kerstdrukte! Met behulp van deze post kunt u zich voorbereiden op de feestdagen.

Volg de opname van de Sinterklaas en Kerst Webinar!
Deze helpt u bij het maximaliseren van het feestdagen-verkeer door het meeste uit uw AdWords campagnes te halen. U kunt deze volgen op onze webinar kalender door bij 'AdWords webinars die u onafhankelijk kunt volgen' op het onderwerp en vervolgens op 'Bekijk nu' te klikken.

Specifiek voor het kerstseizoen hebben we de volgende tips voor u op een rij gezet om u en uw AdWords-advertenties in de kerststemming te brengen!

Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat u optimaal profiteert van het kerstseizoen?
- Maak nieuwe advertentiegroepen om reclame te maken voor producten voor de kerst.
- Pas uw advertentieteksten aan voor de feestdagen door seizoensgebonden tekst toe te voegen.
- Gebruik het hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten en Insights for Search om te bepalen welke populaire zoekopdrachten conversies naar uw winkel opleveren en voeg deze toe aan uw lijst met zoekwoorden.

Voorbeelden van zoekwoorden voor een bedrijf dat kerstpakketten verkoopt:
Zoekwoorden die kunnen worden toegevoegd voor een bedrijf dat kerstpakketten verkoopt zijn: kerstpakketten bezorgen, kerstpakketten bestellen, kerstpakketten voor fijnproevers, leveranciers van kerstpakketten, kerstpakketten voor bedrijven, luxe kerstpakketten, online kerstpakketten, eindejaarspakketten, wijnpakketten enzovoort.

Om te voorkomen dat de advertentie wordt weergegeven bij irrelevante zoekopdrachten, zouden de volgende uitsluitingszoekwoorden kunnen worden toegevoegd: kerstversieringen, kerstliedjes en kerstkaart.

Voorbeelden van advertentieteksten voor een bedrijf dat kerstpakketten verkoopt:

Kerstpakketten
Luxe voedsel- en wijnpakketten
Veel keuze, bestel nu!
www.hamperads.nl

Honderden kerstpakketten
Winkel online en bekijk ons assortiment
Volgende dag gratis bezorgd!
www.hamperads.nl

Champagnepakketten
Eten en drinken van hoge kwaliteit
Ideaal relatiegeschenk. Bestel nu!
www.hamperads.nl

- Start campagnes in het inhoudsnetwerk ruim voor de kerst om zo de aandacht te trekken van consumenten die surfen op hun favoriete websites.

- Gebruik de sjablonen voor weergaveadvertenties die zijn ontworpen voor Kerstmis.

- We raden u aan om in de aanloop naar kerstmis de volgende rapporten regelmatig uit te voeren:
1. Prestaties van zoekwoorden. Voor meer inzicht in de zoekwoorden die tot conversies leiden. Hoe staat het met uw gemiddelde positie?
2. Prestatierapport voor campagnes. Welke campagne is het meest winstgevend? Is het vertoningspercentage constant? Wordt een afname veroorzaakt door uw budget of biedingen?
3. Rapport voor zoekopdrachtprestaties. Zoek nieuwe zoekwoorden en uitsluitingszoekwoorden om toe te voegen. Kijk welke zoekopdrachten klikken op uw advertentie genereren.
4. Als u bent aangemeld voor het inhoudsnetwerk, gebruikt u het rapport voor positieprestatie om te kijken waar uw advertenties worden weergegeven en wat goed werkt.

Weet u niet zeker wat u wanneer moet doen?
Hier volgt een handige tijdslijn om u te helpen bij uw planning!

Begin november
1. Bereid de seizoensgebonden zoekwoorden en advertentieteksten voor uw zoekcampagnes voor, samen met strategische uitsluitingszoekwoorden. Zorg dat al uw producten onder de campagne vallen om zo een maximale hoeveelheid verkeer te genereren en bepaal uw ROI-statistieken, zoals de gewenste conversiekosten. Voeg aansporende zinnen/woorden en reclameteksten toe, zoals korting, aanbieding en gratis producten/verzending. Nadat u de voorbereiding heeft gedaan, wordt het tijd om uw zoekcampagnes voor de kerst te activeren aangezien consumenten vanaf nu steeds actiever gaan zoeken om kerstinkopen te doen. U dient uw advertentieteksten en zoekwoorden ook alvast te testen in de aanloop naar de kerst.

2. Plan vooruit en wijs voldoende budget toe om te profiteren van de plotselinge toename in het verkeer. Wees ook voorbereid op het verhogen van uw maximale CPC's in deze periode van hogere veilingintensiteit.

Eind november/begin december
Zorg dat u in december bent voorbereid op wat internationaal bekend staat als Cyber Monday of Mega Monday, gewoonlijk de tweede maandag in december. In 2008 was dit de drukste dag voor online winkels en deze piek loopt van eind november tot de tweede week van december.

Half december
Naarmate Kerstmis nadert, past u uw advertentieteksten aan om reclame te maken voor korte leveringstermijnen en garanties (zoals 'Geen verzendkosten' of 'Volgende dag bezorgd') en een eventuele seizoensuitverkoop of aanbiedingen.

Tijdens en na de kerst
Zorg dat uw campagnes actief blijven tijdens en vlak na de kerst aangezien vorig jaar tweede kerstdag de drukste dag was online. Nadat uw laatste leverdatum is verstreken, kunt u zich gaan richten op de uitverkoop na de kerst, aangezien de uitverkoop op veel websites al op kerstavond begint en het verkeer in deze periode constant is.

Januari
Wees voorbereid om te profiteren van de enorme verkeerspiek vanwege de januari-uitverkoop.


Gepost door Jantien, Inside AdWords Team