Het nauwkeurig bijhouden van accountprestaties is essentieel voor het succes van uw account. Met het Rapportcentrum van AdWords kunt u eenvoudig aangepaste prestatierapporten maken waarmee u uw AdWords-campagnes kunt bijhouden en beheren. Dankzij de handige plannings- en e-mailopties hebben we het gebruik van uw rapporten zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Gebruik rapporten met prestatieoverzichten!
Lopen uw AdWords-campagnes goed? De eerste groep rapporten die we hier bepreken, geeft u een algemeen overzicht van de prestaties van uw AdWords-account. U kunt gegevens laten weergeven op drie niveaus: account-, campagne- en advertentiegroepniveau. Naast het Rapportcentrum kunt u dit soort gegevens ook bekijken op het tabblad 'Campagnes' door de betreffende campagne en het gewenste gegevensniveau te selecteren. U kunt prestatierapporten voor verschillende doeleinden gebruiken:

Het bijhouden van uw accountprestaties en andere belangrijke statistieken zoals klikfrequentie (CTR), kosten per klik (CPC) en andere belangrijke waarden of posities. Als er afwijkende trends te zien zijn, kunt u de situatie verder onderzoeken om de oorzaak op te sporen en actie te ondernemen.

Tip: de nieuwe AdWords-interface bevat een meldingsoptie waarin u aangepaste meldingen kunt instellen voor alle belangrijke statistieken. U krijgt dan een melding per e-mail wanneer een statistiek onder of boven een bepaalde waarde komt. U vindt deze meldingsfunctie bij 'Meer acties' op zowel het tabblad 'Campagnes' als het tabblad 'Advertentiegroepen'.
De rapporten 'Prestaties van account' en 'Prestaties van campagne' bevatten aanvullende gegevens. Uw vertoningsaandeel geeft aan voor welk percentage van de relevante zoekopdrachten uw advertenties daadwerkelijk zijn weergegeven. De gegevens over ongeldige klikken geven aan hoeveel van uw klikken door ons systeem zijn aangeduid als ongeldig, zodat u er geen AdWords-kosten voor hoeft te betalen.

Gebruik rapporten met gebruikersgegevens!
Zijn de gebruikers die u met uw marketingcampagnes target ook de gebruikers die uw klanten worden? Waar wonen ze? Wist u dat u in AdWords meer informatie kunt bekijken over de leeftijdscategorie en het geslacht van gebruikers die op uw advertenties klikken? Wanneer u meer weet over potentiële klanten, kunt u niet alleen uw AdWords-campagne optimaliseren, maar ook weloverwogen beslissingen nemen over uw algemene marketing- en verkoopstrategie.

- In het rapport Geografische prestaties kunt u zien waar gebruikers die naar uw zoekopdrachten zoeken en op uw advertenties klikken, zich bevinden - tot op het niveau van steden en grootstedelijke gebieden (bij 3. 'Geavanceerde instellingen' - 'Kolommen toevoegen of verwijderen'). U kunt dit rapport gebruiken om uw advertenties nog specifieker te maken en uw campagnes te richten op gebieden waar uw advertenties populair zijn. U kunt uiteraard ook gebieden uitsluiten waarin uw advertenties niet zo relevant blijken te zijn. Het kan ook zijn dat er een aanzienlijke interesse voor uw producten en services buiten uw huidige doelgebied bestaat. Het kan dan een goed idee zijn om uw bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar dit gebied. Tip: net als bij andere AdWords-statistieken wordt informatie over geografische prestaties nog waardevoller en inzichtelijker wanneer u deze combineert met de gegevens van de functie Conversies bijhouden.

- Het rapport Demografische prestaties bevat gegevens over de correlatie tussen verschillende gebruikerscategorieën en de interactie met uw advertenties. Gegevens voor demografische leeftijdscategorieën en geslacht zijn alleen beschikbaar voor vertoningen en klikken op sites van sociale netwerken die deel uitmaken van het inhoudsnetwerk van Google, zoals MySpace.com en Friendster.com. Dit rapport is daarom alleen beschikbaar als u advertenties weergeeft op dit soort sites in het inhoudsnetwerk. Het rapport kan u echter wel waardevolle inzichten bieden in de demografische samenstelling van uw klanten. Tip: u kunt deze rapporten gebruiken in combinatie met de functie voor demografisch bieden om hogere biedingen in te stellen voor waardevolle demografische segmenten, of demografische groepen uit te sluiten die veel verkeer maar weinig waarde opleveren.