Nu de meeste adverteerders alleen nog de nieuwe interface gebruiken, willen we u een aantal nuttige tips geven waarmee u alle mogelijkheden van de nieuwe interface optimaal kunt benutten.

Wat is belangrijk?
Het tabblad 'Zoekwoorden' biedt diverse hulpprogramma's waarmee u zich kunt richten op wat voor u belangrijk is.

Om te beginnen kunt u kolommen aanpassen, zodat alleen de statistieken worden weergegeven die voor u van belang zijn, in de door u gewenste volgorde. Vervolgens kunt u filters gebruiken om u te richten op zoekwoorden die aan bepaalde criteria voldoen. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen de zoekwoorden bekijken die onvoldoende conversies opleveren. Dankzij filters kunt u zich concentreren op wat u belangrijk vindt. Voorbeelden van goede filters die u kunt uitproberen, vindt u in dit artikel in het Helpcentrum.

Als u eenmaal weet waarnaar u op zoek bent, kunt u het werk aan AdWords overlaten. Met behulp van aangepaste meldingen kunt u in AdWords opgeven welke wijzigingen u belangrijk vindt. U ontvangt dan zowel in uw account als via e-mail een bericht wanneer deze wijzigingen plaatsvinden. Met behulp van filters kunt u bijvoorbeeld vaststellen welke van uw zoekwoorden met veel verkeer de meeste conversies opleveren. Vervolgens kunt u via een melding opgeven dat u een waarschuwing wilt ontvangen wanneer bijvoorbeeld het conversiepercentage voor de desbetreffende zoekwoorden is gedaald ten opzichte van de week ervoor.

Als u een Mijn klantencentrum-account gebruikt, moet u zich nu nog rechtstreeks aanmelden bij een afzonderlijk AdWords-account om aangepaste meldingen in te stellen.

Hoe kan ik veel dingen tegelijk wijzigen?
Als u eenmaal heeft vastgesteld wat voor u belangrijk is, kunt u in de nieuwe interface eenvoudiger grote aantallen wijzigingen doorvoeren in uw zoekwoorden. U kunt bijvoorbeeld meerdere zoekwoorden tegelijk selecteren, en als u op 'Bewerken' klikt, worden alle velden geopend voor bewerking. Om tijd te besparen, kunt u hiervoor uw toetsenbord gebruiken: selecteer zoekwoorden met de 'X'-toets, navigeer langs de rijen met de toetsen 'J' en 'K' en druk op 'E' om velden te bewerken. Als u een opeenvolgende lijst met zoekwoorden wilt selecteren, selecteert u het eerste zoekwoord, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u vervolgens op het laatste zoekwoord in de lijst.

In de bewerkingsmodus kunt u zoekwoorden onderbreken, uw maximum CPC aanpassen en de bestemmings-URL of het zoektype wijzigen. U kunt ook biedingen en bestemmings-URL's naar alle rijen kopiëren. We hebben onlangs ook een functie toegevoegd waarmee u alle toepasselijke zoekwoordbiedingen kunt verhogen naar de desbetreffende CPC voor de eerste pagina. Klik hiervoor in de bewerkingsmodus op 'Het bod voor de eerste pagina automatisch invullen voor alle CPC's'.

U kunt ook de optie voor spreadsheetbewerkingen gebruiken om een groot aantal wijzigingen aan te brengen. Met spreadsheetbewerkingen kunt u uw zoekwoorden bewerken alsof u een spreadsheet gebruikt. U kunt formules gebruiken, kopiëren en plakken en zelfs zoeken en vervangen. U vindt de optie voor spreadsheetbewerkingen door te klikken op 'Meer acties' en vervolgens op 'Spreadsheet bewerken'. Spreadsheetbewerkingen kunnen alleen worden uitgevoerd binnen een advertentiegroep.

Hoe kan ik elementen verplaatsen?
Een goede accountstructuur is een van de voorwaarden voor succesvolle AdWords-campagnes. Voor goed afgestemde, relevante sets met zoekwoorden en advertenties is het wellicht nodig om af en toe wat elementen te verplaatsen. Hierbij komt de kopieerfunctie goed van pas. Net als de functie voor spreadsheetbewerkingen vindt u de kopieerfunctie onder 'Meer acties'. U kunt nu zoekwoorden kopiëren naar een andere advertentiegroep of campagne. Wanneer u zoekwoorden kopieert, kunt u ook het bod en de bestemmings-URL kopiëren.

Gebruik deze tips om uw zoekwoorden effectiever te beheren en uw AdWords-campagnes te verbeteren!