Heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel vertoningen uw advertentie zou kunnen genereren als u een ander maximum CPC-bod zou instellen? Of hoeveel klikken u dan extra zou ontvangen? Tot nu toe moest u het juiste bod vinden door veel te experimenteren.

Vandaag presenteren we met trots de bodsimulator, een functie in de nieuwe AdWords-interface die de potentiële impact van uw bod op uw advertentieresultaten weergeeft. Hoewel de bodsimulator de toekomst niet kan voorspellen, kunt u nu wel ontdekken wat er zou zijn gebeurd als u andere biedingen op zoekwoordniveau had ingesteld.

De bodsimulator berekent met behulp van gegevens van de afgelopen zeven dagen het aantal vertoningen dat uw advertentie in die tijd had kunnen genereren als u een ander maximum CPC-bod had ingesteld, hoeveel klikken uw advertentie voor die vertoningen zou hebben ontvangen en hoeveel die klikken zouden hebben gekost. Met deze functie krijgt u een beter inzicht in de AdWords-veiling, zodat u weloverwogen biedingsbeslissingen kunt nemen en uw advertentiedoelstellingen kunt behalen.

Deze simulatiegegevens kunnen u een beter beeld geven van de wisselwerking tussen klikvolume en kosten, zodat u een beter antwoord heeft op vragen zoals 'Hoe kan ik meer verkeer naar mijn site genereren zonder de kosten aanzienlijk te verhogen?' en 'Voor welke zoekwoorden moet ik mijn uitgaven aanpassen?'.

Houd er rekening mee dat prestaties in het verleden geen garantie bieden voor resultaten in de toekomst. Bovendien worden er alleen simulaties berekend als er voldoende verkeer voor een bepaald zoekwoord is gegenereerd om een zinvolle analyse te maken. Deze simulaties zijn momenteel alleen beschikbaar voor Google.nl en het zoeknetwerk van Google.

Als u gegevens van de bodsimulator wilt bekijken, gaat u naar het tabblad 'Zoekwoorden' in uw AdWords-account.

Klik vervolgens op het pictogram voor de bodsimulator in de kolom 'Max. CPC' naast het bod van een zoekwoord waarvoor u gegevens wilt bekijken.

Kijkt u hier voor meer informatie over de bodsimulator in ons AdWords helpcentrum.