Vandaag kondigen we een nieuwe, eenvoudige manier aan om lokale bedrijfsadvertenties weer te geven in de nieuwe AdWords-interface: locatie-extensies. Met behulp van locatie-extensieskunt u uw AdWords-campagnes uitbreiden door op dynamische wijze relevante bedrijfsadressen toe te voegen aan uw advertenties.

U kunt extensies aanmaken door uw AdWords-campagne te koppelen aan uw Bedrijfscentrum (LBC) account. Als u niet de voornaamste eigenaar bent van de locaties waarvoor u adverteert, kunt u handmatig adressen direct in AdWords invoeren.

Zodra extensies worden aangemaakt, stelt Google uw locaties gelijk aan de locatie die in een zoekterm wordt gebruikt, en worden er relevante adressen bij uw tekstadvertenties vertoond. Als we de locatie van een gebruiker niet kunnen bepalen of als er geen relevante adressen zijn om te vertonen, zullen we uw advertentie zonder een adres vertonen.

Als u niet wilt dat uw advertenties gelijk worden gesteld aan een locatie en als u wilt dat een bepaald adres wordt vertoond met een bepaalde advertentie, kunt u dit doen door specifieke locatie-extensies voor individuele advertenties in te stellen. Uw advertenties kunnen worden weergegeven op Google en Google Maps met hun relevante extensies, en als gewone tekstadvertenties op zoek- en inhoudsnetwerk partnersites.

Met de introductie van locatie-extensies zijn lokale bedrijfsadvertenties niet meer beschikbaar als speciale advertentiekeuze. U kunt nieuwe lokale bedrijfsadvertenties maken met behulp van locatie-extensies door de instructies in dit artikel te volgen.

Uw bestaande lokale bedrijfsadvertenties worden weergegeven in de nieuwe AdWords-interface en worden gebruikt zolang u ze niet bewerkt. Als u een lokale bedrijfsadvertentie bewerkt, wordt deze geconverteerd naar een tekstadvertentie, waarbij het adres van de advertentie wordt toegevoegd als locatie-extensie. De nieuwe geconverteerde advertentie ziet er hetzelfde uit als de lokale bedrijfsadvertentie en wordt weergegeven op dezelfde plaatsen als uw lokale bedrijfsadvertenties.

AdWords Editor blijft ondersteuning bieden voor het maken en beheren van lokale bedrijfsadvertenties en we zijn van plan om in een toekomstige versie Editor-ondersteuning voor locatie-extensies toe te voegen. Voor meer informatie over het bewerken van lokale bedrijfsadvertenties in de nieuwe interface gaat u naar het Helpcentrum.

We zijn van plan deze functie in de loop van enkele weken te implementeren. Locatie-extensies zijn vanaf vandaag al beschikbaar voor sommige adverteerders en zullen in de komende weken voor iedereen zichtbaar worden. Voor meer informatie over locatie-extensies en hun voordelen gaat u naar het Helpcentrum.


Gepost door Jantien, Inside AdWords Team