Vraagt u zich wel eens af of uw advertentie werkelijk wordt weergegeven?

Gebruik het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties!
Met het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties kunt u uw advertenties bekijken zoals ze zouden worden weergegeven op een normale Google-pagina met zoekresultaten.

We raden u aan het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties te gebruiken om te controleren of uw advertentie wordt weergegeven en niet op Google te zoeken naar uw advertentie. Als u meerdere keren zoekt naar uw advertentie, kan dit van invloed zijn op de positie van uw advertentie op de Google-pagina met zoekresultaten. Er worden dan namelijk meer vertoningen geregistreerd, waardoor uw klikfrequentie wordt verlaagd. Als u het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties gebruikt, heeft dit geen invloed op de prestaties en statistieken van uw advertentie.

Ga als volgt te werk om een testzoekopdracht uit te voeren met het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties:
1. Ga naar http://www.google.nl/adpreview.
2. Geef een zoekwoord op.
3. Geef een Google-domein op, zoals google.nl.
4. Selecteer een weergavetaal.
5. Selecteer een locatie. U kunt een locatie kiezen uit de vervolgkeuzelijsten of specifieke lengte- en breedtecoördinaten opgeven.
6. Klik op 'Voorbeeld van advertenties'.

Tip: Als uw advertentie niet wordt weergegeven, kunt u het Diagnostisch hulpprogramma voor advertenties gebruiken om erachter te komen waarom dat is. Een advertentie wordt bijvoorbeeld niet weergegeven wanneer deze is afgekeurd. Als dit het geval is, kunt u het Hulpprogramma Afgekeurde advertenties gebruiken om meer informatie te krijgen.