U heeft uw AdWords-campagnes gemaakt, zoekwoorden gekozen en in lijsten ondergebracht, zorgvuldig uw advertentiegroepen samengesteld en meerdere advertentieteksten toegevoegd aan de verschillende advertentiegroepen. U houdt regelmatig de prestaties bij, maar u wilt de hoeveelheid verkeer, klikken of conversies die u ontvangt nog verder vergroten.

Geen probleem! We geven u graag tips voor het verbeteren van de structuur en de prestaties van uw campagnes!

Om te beginnen kunt u twee fundamentele concepten toepassen bij het beheer van uw AdWords-account:

1. Zorg voor een goed ontworpen website waarop gebruikers gemakkelijk informatie over uw producten, prijzen en andere belangrijke zaken kunnen vinden.

Zorg ervoor dat de koopcyclus kort en effectief is: Help gebruikers die op uw AdWords-advertentie klikken direct te vinden wat ze zoeken. De voornaamste stadia van een koopcyclus zijn gewoonlijk aandacht, interesse, wens en actie. Afhankelijk van of u geïnteresseerd bent in het opbouwen van naamsbekendheid of in het genereren van verkopen, kiest u de juiste pagina om snel het gewenste effect te behalen. Het is een bekend feit dat een gebruiker die meer dan driemaal moet klikken om te vinden wat hij/zij zoekt, ontmoedigd raakt en de website verlaat, dus zorg ervoor dat dit niet kan gebeuren.

2. Maak uw campagnes met duidelijke doelen voor ogen!

Als u aan de verkoop van bepaalde producten voorrang wilt geven, neemt u deze op in een aparte campagne, zodat u via dagbudgetten uw kosten kunt beheersen. Als u de verkopen voor verschillende landen wilt bijhouden (zelfs al wordt in deze landen dezelfde taal gebruikt), zet u afzonderlijke campagnes op met verschillende budgetten en regionale targeting. U kunt ook afzonderlijke campagnes opzetten op basis van taal, seizoenstrends, algemene versus specifieke advertentiegroepen, enzovoort.

Gebruik ook de juiste hulpprogramma’s voor het bijhouden van de prestaties van uw website en uw AdWords-campagne. Er zijn gratis AdWords-hulpprogramma’s beschikbaar, zoals Conversies bijhouden en Analytics, die gemakkelijk te installeren zijn en u meer inzicht verschaffen in de oorsprong van de klikken, welke klikken leiden tot verkopen, welke pagina’s meer verkopen of leads genereren en op welk punt potentiële kopers uw site verlaten.

Tip: Binnenkort meer informatie over de verschillende manieren waarop u uw AdWords-campagne kunt verbeteren of optimaliseren om de gewenste resultaten te behalen. Hierbij een overzicht:

1. Rendement op investering (ROI) optimaliseren
Verbeter de prestaties van uw campagne met specifieke en relevante zoekwoorden en effectieve advertentieteksten die zijn gericht op het genereren van verkopen.
2. Verkeer optimaliseren
Genereer meer bezoekers van uw site via zoekwoorden met veel verkeer en aantrekkelijke advertenties. Leer de kwaliteit van uw campagne te verbeteren voor een hogere positie van uw advertenties, wat meer klikken oplevert.
3. Naamsbekendheid optimaliseren
Richt uw campagne op het aantrekken van een breed online publiek en informeer u over de verschillende AdWords-advertentiekanalen en de typen campagnes die u kunt opzetten om te zorgen voor een grote zichtbaarheid van uw advertenties.