Vandaag kijken we in 'De nieuwe interface op donderdag' naar aanpasbare kolommen. Aanpasbare kolommen zijn een manier waarop u in de nieuwe interface van AdWords uw campagnes effectiever kunt beheren. Met aanpasbare kolommen kunt u die statistieken selecteren die het belangrijkst voor uw bedrijf zijn en deze vervolgens direct in uw campagnes bekijken.

Klik om te beginnen in uw account op de knop 'Filter en weergaven' en selecteer 'Kolommen aanpassen'.
Vervolgens ziet u diverse kolommen die u kunt toevoegen aan of verwijderen uit uw account.


Links ziet u dat de specificaties zijn onderverdeeld in twee groepen: 'Prestaties' en 'Conv.' (een afkorting voor conversies). U ziet alleen conversiekolommen als u uw AdWords-account heeft ingesteld op het bijhouden van conversies. U kunt alle kolommen in een categorie selecteren door het selectievakje naast de categorienaam in te schakelen.

Laten we, nu we het toch over conversiekolommen hebben, eerst eens naar de nieuwe conversiestatistieken kijken. Vorige maand hebben we bekendgemaakt dat conversies in AdWords op een andere manier worden gerapporteerd. Voortaan kunt u ervoor kiezen om kolommen voor veel-per-klik- en/of 1-per-klik-conversies weer te geven.

Maar we hadden het over het venster 'Aangepaste kolommen'. Laten we eens rechts van het vak naar het gedeelte 'Voorbeeld' kijken. U ziet dat sommige kolommen grijs en andere groen zijn. De grijze kolommen zijn vast en worden dus altijd weergegeven. De groene kolommen zijn statistieken die u voor weergave heeft geselecteerd. U kunt de volgorde van deze statistieken wijzigen door de kolommen te slepen. Zo kunt u verschillende statistieken naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken, zoals gemiddelde kosten per klik en gemiddelde positie.

Ten slotte is het goed om u te realiseren dat het per tabblad in AdWords verschilt welke kolommen worden weergegeven. Dit hangt af van de statistieken op elk tabblad. De kolom 'Kwaliteitsscore' wordt bijvoorbeeld weergegeven op het tabblad 'Zoekwoorden', maar niet op het tabblad 'Campagnes'.

Tot zover de aanpasbare kolommen. Probeer deze functie eens uit, zodat u uw account aan uw wensen kunt aanpassen door alleen die gegevens weer te geven die u nodig hebt.