Een groot voordeel van AdWords is dat u zelf bepaalt hoeveel u bereid bent te betalen. U kunt de advertentieweergave aanpassen op basis van uw budget en testen welke zoekwoorden het beste rendement genereren, zodat u een budget kunt instellen waarbij u zich prettig voelt. Wanneer u met Google AdWords adverteert, betaalt u alleen als iemand op uw advertentie klikt, en dus alleen wanneer een potentiële klant geïnteresseerd is in wat u biedt.

In een serie van drie berichten bespreken we de volgende 'AdWords basics':
* De kosten van AdWords;
* De kwaliteitsscore en hoe u deze kunt verbeteren;
* De kwaliteit van uw bestemmingspagina en het effect dat deze heeft op uw algehele kwaliteitsscore.

We beginnen met een uitleg van de twee belangrijkste factoren die de kosten-per-klik (CPC) van uw advertentie bepalen: hoeveel u bereid bent te bieden en de kwaliteitsscore van uw zoekwoorden.

Hoeveel moet ik betalen?
U kunt de kosten van AdWords deels zelf bepalen via de biedingen die u voor uw zoekwoorden instelt. U kiest welk bedrag u bereid bent te betalen voor elke klik op uw advertentie door een maximum CPC-bod in te stellen voor elke advertentiegroep of elk zoekwoord in uw account. De prijs die u bereid bent te betalen, oftewel uw CPC, is een van de factoren die bepaalt waar uw advertentie wordt weergegeven. Hoe hoger de CPC, hoe groter de kans dat uw advertentie op de topposities naast de zoekresultaten wordt weergegeven.

Er is geen minimaal vereiste of vaste prijs voor adverteren met Google AdWords, en er zijn ook geen vaste prijzen voor bepaalde zoekwoorden of posities. Elke keer dat uw advertentie kan worden weergegeven, worden de kosten opnieuw berekend aan de hand van de CPC en de kwaliteitsscore van elk zoekwoord. U kunt de kosten van uw advertenties het beste inschatten met het hulpprogramma Verkeerschatter. Met dit hulpprogramma kunt u een schatting maken van het gemiddelde aantal klikken per dag, het gemiddelde zoekvolume, de gemiddelde kosten per klik en de gemiddelde positie van elk zoekwoord waarin u geïnteresseerd bent.

Wat is de kwaliteitsscore en welk effect heeft deze op de kosten van AdWords?
De kwaliteitsscore is een meeteenheid waarmee wordt bepaald hoe relevant uw zoekwoord is voor uw advertentie en de zoekopdracht van een potentiële klant. Aangezien kwaliteit ontzettend belangrijk is voor Google, is het AdWords-systeem zo ontworpen dat de meest effectieve en getargete advertenties worden beloond en een hogere positie krijgen. Een kwaliteitsadvertentie maakt gebruik van relevante advertentietekst en zoekwoorden, en bevat links naar de meest relevante bestemmingspagina. Dit soort advertenties is effectiever voor u en relevanter voor onze gebruikers.

Als een advertentie voor een makelaarsbedrijf bijvoorbeeld het zoekwoord 'huis' bevat, is dit zoekwoord mogelijk te algemeen en daarom niet erg relevant voor gebruikers. Er zijn veel zoekopdrachten mogelijk waarbij een gebruiker het zoekwoord 'huis' gebruikt en niet specifiek op zoek is naar een makelaar, zoals: 'huis huren in Drenthe', 'inrichting voor in huis', 'verbouwing van je huis', enzovoort. Een kwaliteitsadvertentie bevat daarentegen zoekwoorden die zijn getarget op die gebruikers die zijn geïnteresseerd in de branche of service waarvoor u adverteert, zoals: 'huis kopen in Utrecht', 'huis verkopen in Nijmegen', 'makelaar in Leeuwarden', enzovoort.

Om ervoor te zorgen dat alleen de meest relevante advertenties worden weergegeven, is Google AdWords ontworpen om kwaliteitsadvertenties te belonen door ze een hogere positie te geven en de werkelijke minimum CPC voor deze positie te verlagen. Omdat de kosten van goede advertenties lager zijn, geeft dit u een reden om u op kwaliteit te richten en goede advertentiecampagnes voor uw bedrijf of service te maken.

Tip: In het volgende bericht uit deze serie zullen we dieper ingaan op kwaliteitsscores en u de beste tips geven over het verbeteren van uw kwaliteitsscores.